ЈУ ЗЗЗ РС - Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18. 04. 2018. године

ЈУ ЗЗЗ РС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 18.04. 2018. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

**********

                                                                                           

ЈУ ОШ "ЈОВАН ДУЧИЋ" КАСИНДО

Младичка бр.3, 71 213 Источна Илиџа

Телефон: 057/316-865;

e-mail: [email protected]

 расписује

КОНКУРС

за избор директора школе

I За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који поред општих услова прописаних Законом о раду испуњава и посебне услове прописане Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о условима и начину избора директора школе.

Општи услови:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

2) да је пунољетан,

3) да је радно способан.

Посебни услови:

1) да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

2) да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,

3) да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем  и

4) да има предложен програм рада и истиче се у реализацији или организацији васпитно-образовног процеса у школи.

II Кандидат који конкурише за директора школе уз пријаву на конкурс прилаже сљедећа документа (оригинал или овјерене фотокопије):

1. диплому о завршеној стручној спреми,

2. потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,

3. увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа),

4. увјерење да се против њега не води кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

5. извод из матичне књиге рођених,

6. увјерење о држављанству Републике Српске или Босне и Херцеговине,

7. љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (доставља само изабрани кандидат, а прије заснивања радног односа)

8. приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

9. препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен и

10. кратку биографију са подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима у раду.

III Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама.

IV Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

V Пријаве слати на адресу: 

ЈУ Основна школа "Јован Дучић" Касиндо, Младичка бр.3, 71 213 Источна Илиџа.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс за избор директора".

VI Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци о именовању директора у року од 8 дана од дана пријема обавјештења о именовању.

VII Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Достављена документација по овом конкурсу неће се враћати кандидатима.

****************

ЈУ  ОШ "ЈОВАН ДУЧИЋ" ЧАЈНИЧЕ

Игумана Василија бб, Чајниче, тел-факс 058/315-156;

тел 058/310-020; 058/310-021;                             

е-mail [email protected]

  расписује

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

1. Психолог школе на одређено радно вријеме до повратка  раднице са породиљског боловања, са радним  искуством и положеним стручним испитом, 80 % радног мјеста/времена.

  Радник ступа на  рад даном потписивања уговора о раду на одређено радно вријеме.

Пријављени кандидати треба да, осим услова утврђених Законом о раду, а у  складу са   чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању, имају:

      а)  завршен први циклус студијског програма  у трајању од  четири године за слободно радно мјесто и остварених најмање 240 ECTS  бодова или еквивалент;

       б)  положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу;

       в) љекарско увјерење, од надлежне здравствене установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима.

         Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.

          У складу са чланом 113. став 5. право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број 44/17), испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

         Рад у школи не може обављати лице које је правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.                   

         Кандидати треба да испуњавају и услове, из члана 5. став 1. тачка б) Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15), односно да им је у дипломи наведен стручни профил, прописан  за радно мјесто  на које конкуришу.

  

Уз пријаву на конкурс (са биографијом), потписану од стране кандидата који се пријављује, кандидати обавезно  достављају овјерене фотокопије докумената, којима доказују испуњеност општих услова, и то:

1. Дипломе о завршеном првом  циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

2. Увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

3. Извода из МК рођених или  личне карте;

4. Увјерења о држављанству;

5. Љекарског увјерења о психофизичкој и здравственој способности за рад са

ученицима које не може бити старије од шест (6) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након завршеног избора  по конкурсу, а прије заснивања радног односа; 6. Увјерење о неосуђиваности, за изабраног кандидата, Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

        У пријави на конкурс кандидати обавезно треба да наведу тачне адресе становања и бројеве контакт телефона (по могућности бројеве мобилних телефона).

        У складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи ("Службени гласник Републике Српске", број 102/14 и 45/16) биће вршено бодовање кандидата, по већ  утврђеним критеријумима.

        Уколико испуњава опште услове, у радни однос биће примљен кандидат који оствари највећи број бодова, а по критеријумима утврђеним горе поменутим Правилником.

        Кандидати треба да доставе овјерене фотокопије докумената којима доказују испуњеност посебних услова који се бодују, и то:

       1. За просјечну оцјену током студирања - документ у форми додатка дипломи који

садржи податке о просјеку оцјена током студирања или у форми увјерења високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;

       2. За вријеме проведено на евиденцији незапослених лица - документ у форми

увјерења издатог од Завода за запошљавање за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен (рачуна се укупно вријеме  чекања на посао у стручној спреми затраженој конкурсом, закључно са даном издавања увјерења о времену проведеном на евиденцији незапослених лица);

       3. Дужина радног стажа – документ  у форми увјерења о радном стажу, издатог од

ранијег послодавца, које садржи податке из којих се јасно види:

              - врста посла;

              - степен стручне спреме и

              - дужина оствареног радног стажа по врстама посла

Интервју са  кандидатима, који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе дана, 30.4.2018. године, са почетком у 11 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, па ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.   

Конкурс  остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Документација послата уз пријаву на конкурс  не враћа се.

Пријаве на конкурс доставити на адресу школе, Игумана Василија бб

73 280, Чајниче, препоручено или директно у школу.

********

ЈУ ОШ "СРБИЈА"

Добровољних давалаца крви бр. 22

Тел: 057/222-200;057/225-170

Факс: 057/225-161

е-mail:[email protected]

расписује

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1. Професор разредне наставе – 1 извршилац, пуна радна норма, за рад у продуженом боравку, на одређено вријеме до 30.6.2018. године

У радни однос прима се лице са радним искуством оствареним на пословима за које се расписује јавни конкурс и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова прописаних Законом о раду и чланом 7. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи ("Службени гласник РС" број 102/14 и 45/16) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник РС" број 44/17) и чланом 2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник РС" број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) Да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству,

2) Да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) Да је радно способан што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и документацију којом доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

1) Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2) Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

3) Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

5) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла,

6) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије погинулог борца,

7) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

8) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Интервју са кандидатима који су благовремено доставили потпуне пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се 27.4.2018. године у 11 часова у просторијама ЈУ ОШ "Србија" на Палама.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју а уколико се не појаве на интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс" на адресу школе Добровољних давалаца крви бр. 22, 71 420 Пале препорученом пошиљком или директно у школу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана