ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15.05. 2019. године

ЈУ ЗЗЗ РС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 15.05. 2019. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

                                      

**************

**************

 

ЈУ ОШ “СУТЈЕСКА” МОДРИЧА

МАКСИМА ГОРКОГ 2

74 480 МОДРИЧА

 

КОНКУРС

на упражњено радно мјесто

 

1. Наставник математике на одређено вријеме са искуством и положеним стручним испитом, пуна норма, до повратка раднице са породиљског боловања, 1 извршилац.

 

Кандидат који се пријављује на конкурс мора да испуњава сљедеће опште услове предвиђене Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске”, број 1/16 и 66/18):

• да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине што доказује увјерењем о држављанству,

• да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

• да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

• да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава а које ће школа службеним путем прибавити за изабраног кандидата прије заснивања радног односа.

• увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, школа ће службеним путем прибавити за изабраног кандидата и

• увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Уз потписану пријаву кандидат који се пријављује поред горе наведених докумената потребно је да достави документацију којом доказује да испуњава посебне услове у погледу стручне спреме прописане чланом 104. и 106. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 44/17 и 31/18) и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске”, број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) као и документацију на основу које се врши бодовање приликом утврђивања листе кандидата а то су:

 

• Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.

• Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

• Увјерење о положеном стручном испиту.

• Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи ако се то односи на кандидата.

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.

• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством.

• Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Закона о основном васпитању и образовању.

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца,

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Избор кандидата вршиће се у складу са Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 44/17 и 31/18) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник Републике Српске”, број 74/18 и 26/19).

Рок за пријављивање кандидата је 8 дана од дана објављивања конкурса у средствима јавног информисања. Пријаве са документима слати на адресу школе, Максима Горког бр.2 или лично сваког радног дана од 8 до 13 часова.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената које се неће враћати пријављеним кандидатима.

Непотпуне и неблаговремено приспјеле пријаве неће се узимати у разматрање, само ће бити евидентиране.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе а по могућности и на интернет станицу школе и кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Тестирање и интервју пријављених кандидата који испуњавају услове конкурса ће се одржати дана, 27.5.2019. године (понедјељак), са почетком у 9 сати. Уколико се пријављени кандидат не појави на истом, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

 

Школа ће обавијестити све кандидате пријављене на конкурс о извршеном избору кандидата по конкурсу.

 

 

************

 

ЈУ ОШ “19. АПРИЛ” ДЕРВЕНТА

СВЕТОГ САВЕ 4

74 400 ДЕРВЕНТА

 

КОНКУРС

за упражњена радна мјеста

 

• Наставник/професор разредне наставе на одређено вријеме до повратка радника са боловања, приправник – 1 извршилац;

• Наставник/професор разредне наставе на одређено вријеме до повратка радника са функције, приправник – 1 извршилац;

 

 

Сви кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске”, број: 1/16) и чл. 5. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (“Службени гласник РС”, број 74/18, 26/19), те посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број: 44/17, 31/18) и члана 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске”, број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и чл. 6. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (“Службени гласник РС”, број 74/18, 26/19).

 

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.

 

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17, 31/18), испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Пријем у радни однос вршиће се у складу са Законом о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број: 44/17, 31/18) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (“Службени гласник Републике Српске”, број: 74/18).

 

Потребна документа:

Пријава на конкурс са потписом кандидата, кратком биографијом, адресом, контакт- телефон и списак приложене документације.

Уз пријаву на конкурс кандидати треба да приложе сљедећа документа:

 

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године или еквивалент,

- Увјерење о положеној педагошко -психолошкој и дидактичко - методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко -психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

- Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- Увјерење о држављанству,

- Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,

- Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу за радна мјеста за која се конкурсом тражи радно искуство и положен стручни испит,

- Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

- Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла, ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством,

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије бораца,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Кандидат који буде примљен на упражњено радно мјесто, прије радног односа, обавезан је доставити увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима не старије од шест мјесеци;

 

Увјерење о неосуђиваности прибавиће школа службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

 

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове конкурса, ће се обавити у просторијама школе, 27.5.2019. године, са почетком у 10 часова.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

 

Уколико се на конкурс не јаве кандидати са искуством и положеним стручним испитом, разматраће се молбе кандидата без искуства и положеног стручног испита.

 

- Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

 

Пријаве слати на адресу : ЈУ Основна школа “19. април” Дервента, Ул. Светог Саве бр. 4, 74400 Дервента са назнаком - пријава на оглас, не отварати.

 

**************

 

ЈУ ОШ “19. АПРИЛ” ДЕРВЕНТА

СВЕТОГ САВЕ 4

74 400 ДЕРВЕНТА

 

КОНКУРС

за избор и именовање директора

Јавне установе Основне школе “19. април” Дервента

 

I - Предмет

Школски одбор Јавне установе Основне школе “19. април” Дервента, расписује јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основне школе “19. април” Дервента.

 

II – Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе у складу са позитивно-правним прописима. За свој рад одговоран је Влади, министру и школском одбору.

 

III – Мандат

Школски одбор разматра пријаве кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, потом документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса доставља министру, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

 

На приједлог министра, Влада именује за директора једног од кандидата са списка.

 

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

 

IV - Услови за учешће на конкурсу

За директора Јавне установе Основне школе “19. април” Дервента, може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду (“Службени гласник РС” број 01/16), Законом о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС”, број 44/17 и 31/18), Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе (“Службени гласник РС”, број 49/18) и то:

 

1. Општи услови:

• да има општу здравствену способност за рад,

• да је држављанин Босне и Херцеговине/Републике Српске,

• да је старији од 18 година.

 

2. Посебни услови:

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који:

• Има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или испуњава услове у складу са чланом 177. став 1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС”, број 44/17 и 31/18).

• Има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из претходне ставке.

• Није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

V - Потребна документација

Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе уз пријаву на конкурс прилаже сљедећа документа:

1. Диплому о завршеној стручној спреми,

2. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,

3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,

4. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

5. Увјерења да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

6. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

7. Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

8. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

9. Извод из матичне књиге рођених,

10. Увјерење о држављанству.

 

Кандидати су дужни документе доставити у оригиналу или овјереној фотокопији.

 

VI – Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити у затвореној коверти, лично или поштом препоручено на адресу: Јавна установа Основна школа “19. април” Дервента, Светог Саве 4, 74400 Дервента, са назнаком “Пријава на конкурс за избор директора школе” (НЕ ОТВАРАТИ).

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и неовјерене фотокопије приложене документације, неће се узети у разматрање.

 

VII – Напомене

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике о одлуци Владе Републике Српске о избору директора ЈУ ОШ “19. април” Дервента, у року од осам (8) дана од дана достављања рјешења школи.

 

*********************

 

 

ЈУ ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД

ЈОВАНА РАШКОВИЋА 6

74 450 БРОД

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

у ЈУ Туристичка организација општине Брод

 

 

I – Расписује се јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у ЈУ Туристичка организација општине Брод, и то:

 

1.       Домар – радник на одржавању и обезбјеђивању објекта  ...  1 извршилац,

2.       Возач –  ...  1 извршилац,

3.       Промотер –  ...  2 извршиоца.

      

Радни однос за наведено упражњено радно мјеста заснива се на неодређено вријеме.

 

II - Опис послова

Запослени из тачке I под редним бројем 1. обавља послове утврђене поглављем 3/5 Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у ЈУ Туристичка организација општине Брод,

Запослени из тачке I под редним бројем 2. обављају послове утврђене поглављем 3/8 Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у ЈУ Туристичка организација општине Брод,

Запослени из тачке I под редним бројем 3. обављају послове утврђене поглављем 3/7 Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у ЈУ Туристичка организација општине Брод.

 

III - Општи услови за пријем у радни однос:

1.       да су држављани Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

2.       да су старији од 18 година,

3.       да имају општу здравствену способност

4.       да нису осуђивани за кривична дјела на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривична дјела која их чине неподобним за обављање послова код послодавца

5.       да се против њих не води кривични поступак

 

IV - Посебни услови

 

За радно мјесто домар – радник на одржавању и обезбјеђивању објекта:

- средња стручна спрема техничког смјера,

- најмање једна (1) године радног искуства на истим и сличним пословима

 

За радно мјесто возач

 - ВКВ возач са нај мање три године радног искуства или КВ возач са нај мање пет година радног искуства и положен возачки испит”Д” категорије

 

За радно мјесто промотер

- средња стручна спрема,

- најмање једна (1) година радног искуства на истим и сличним пословима

 

V – Потребна документа:

 

Уз пријаву на јавни конкурс, кандидати су дужни да приложе:

-        пријаву на конкурс са основним подацима о кандидату,

-        увјерење о држављанству,

-        извод из матичне књиге рођених,

-        увјерење да се против кандидата не води кривични поступак,

-        увјерење о некажњавању,

-        овјерену фотокопију дипломе о завршеној стручној спреми,

-        увјерење о радном искуству,

-  увјерење о општој здравственој способности доставиће изабрани кандидати прије заснивања радног односа.

 

Сви документи морају бити у оригиналу или у овјереној фотокопији.

 

VI - Рок за подношење пријава је 8 дана, од дана објављивања конкурса на огласној табли Бироа за запошљавање Брод

 

VII - Пријаве са потребном документацијом, могу се предати лично у канцеларији ове установе или послати путем поште на адресу ЈУ Туристичка организација општине Брод, ул. Јована Рашковића 6, са напоменом “Пријава за конкурс”.

 

VIII – Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

 

***********

 

 

“ГЛАС СРПСКИ-ТРГОВИНА” АД - Минутица

БАЊАЛУКА

 

ОГЛАС

за пријем радника у радни однос на одређено вријеме

 

 

Радно мјесто: Трговац у киоску

 

За подручја:

- Дервента – 2 извршиоца

 

Потребне квалификације:

- Минимално ССС

- Радно искуство у трговини/малопродаји

- Пожељно познавање рада на рачунару (“MC office”)

 

 

Кандидати су дужни уз молбу доставити сљедећу документацију:      

- Копију извода из матичне књиге рођених

- Копију увјерења о држављанству

- Копију дипломе о завршеној стручној спреми

 

Предност код запошљавања ће имати кандидати који су пријављени на Бироу за запошљавање па у ту сврху потребно доставити потврду са Бироа за запошљавање да су пријављени и да су незапослена лица.

 

Све информације о огласу могу се добити на телефоне: 051/249-896, 066/638-638 или путем мејл адресе: [email protected]

 

Молбе доставити на адресу: За оглас трговац у киоску, “Глас српски-Трговина”АД - Минутица Бањалука, Улица Скендера Куленовића бр.93, Бањалука.

 

Оглас остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана