JУ ЗЗЗ РС - Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 11. 10. 2017. године

ЈУ ЗЗЗ РС
JУ ЗЗЗ РС - Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 11. 10. 2017. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 11.10. 2017. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

********

ЈУ ОШ "МИЛАН РАКИЋ" ВЕЛИКА БУКОВИЦА

74 213 ВЕЛИКА БУКОВИЦА

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1. Вјероучитељ православне вјеронауке - (8) часова на одређено вријеме у ПО Которском до краја школске године.

2. Вјероучитељ православне вјеронауке - (10) часова на неодређено вријеме у осталим ПО одјељењима.

3. Професор/наставник разредне наставе - приправник, на одређено вријеме до повратка радника са боловања.

Јавна установа Основна школа "Милан Ракић" Буковица Велика, расписује конкурс за попуну упражњеног радног мјеста на основу Закона о раду, Закона о основном васпитању и образовању и Статута школе.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс

- да је држављанин Босне и Херцеговине и Републике Српске,

- да има општу здравствену способност за рад,

- да је старији од 18 година,

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног или другог насиља, над дјететом или малољетним лицем.

Кандидати су дужни приложити сљедећа документа:

1. Пријаву за пријем у радни однос, уредно потписану од стране кандидата,

2. Увјерење о држављанству,

3. Извод из матичне књиге рођених,

4. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,

6. Увјерење издато од завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

7. Увјерење да се не води кривични поступак,

8. Увјерење о неосуђиваности,

9. Увјерење о дужини радног стажа у струци, издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа приложити љекарско увјерење да је радно способан (не старије од шест мјесеци).

На основу члана 115 тачка 10. Закона о основном васпитању и образовању "Службени гласни Републике Српске" број 44/17 под редним бројевима 1 и 2 за радна мјеста вјероучитеља потребно је доставити сагласност надлежне цркве или вјерске заједнице.

*Доставити овјерене копије свих докумената не старије од шест мјесеци.

Достављени докази ће се бодовати од стране комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи "Службени гласник Републике Српске"  број: 102/14.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6 Закона о основном васпитању и образовању "Службени гласник Републике Српске" број 44/17.

Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора затражити ће школа само за кандидата који буде изабран путем конкурса прије заснивања радног односа.

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве:

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на сљедећу адресу:

Јавна установа Основна школа "Милан Ракић", Буковица Велика 74213 Велика Буковица, са назнаком Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама "Глас Српске".

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а уколико се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати коју буду испуњавали услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити интервју, који ће са кандидатима обавити Комисија за пријем радника, која броји три члана а која је именована од стране директора школе.

Дана, 24.10.2017. године, у 9 часова одржаће се интервју. Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

Напомене: Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

**********

ЈУ СШЦ "МИХАЈЛО ПУПИН" ДЕРВЕНТА

СВЕТОГ САВЕ ББ

74 400 ДЕРВЕНТА

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

1. Директор Јавне установе Средњошколски центар "Михајло Пупин" Дервента расписује Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста и то:

- Наставник за предмет физичко васпитање – 10 часова, са положеним стручним испитом за рад у просвјети, на одређено вријеме (до краја школске 2017/18 години, односно да 31.8.2018. године)

Број извршилаца  1.

2.  Услови за учешће на конкурсу

Општи услови:

- да је држављанин Босне и Херцеговине и Републике Српске, а то се доказује увјерењем о држављанству,

- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених,

- да има општу здравствену способност за рад, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа,

- да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, које прилаже изабрани кандидат, а прије заснивања радног односа.

Поред општих услова кандидати морају да испуњавају и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о процедури и критеријумима за пријем радника у радни однос у средњој школи.

3. Потребна документација

Кандидати уз пријаву на јавни конкурс дужни су доставити овјерене копије свих докумената и то:

- Увјерење о држављанству,

- Извод из матичне књиге рођених,

- Љекарско увјерење не старије од шест мјесеци (прилаже само онај кандидат који буде изабран, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),

- Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, које прилаже изабрани кандидат, а прије заснивања радног односа.

Поред наведене документације кандидати достављају и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање према одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи, и то:

− овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ETCS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

− додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

− увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

− увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

− увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

− увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,

− увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

4. Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на сљедећу адресу:

ЈУ СШЦ "Михајло Пупин", ул. Светог Саве бб, Дервента, са назнаком Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се узети у разматрање.

Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити интервјуу и тестирању, који ће са кандидатима обавити Комисија за избор. Интервју са кандидатима и тестирање ће се одржати дана, 24.10.2017. године, у 10 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

5. Напомене

Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

************

ЈУ ОШ "СТЕВАН ДУШАНИЋ" ПРИБИНИЋ-ТЕСЛИЋ

ПРИБИНИЋ

Прибинић б.б, 74276 ПРИБИНИЋ

телефон: 053/423-126,

mail: os097@teol.net

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста наставника

1. Наставник разредне наставе, 1 извршилац - са положеним стручним испитом и радним искуством најмање до годину дана, на одређено вријеме до повратка радника са боловања

2. Наставник разредне наставе, 1 извршилац - са положеним стручним испитом и радним искуством најмање до годину дана, на одређено вријеме а најдуже до 31.12.2017. године

         

I - Услови конкурса

 Општи услови:

Општи услови, које кандидат који се пријављује на јавни конкурс, треба да испуњава су:

а) да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, што се доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

в) да је радно способан што се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само онај кандидат који буде био изабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће прибавити Школа службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

Посебни услови:  

Поред општих услова кандидат треба да испуњава и посебне услове прописане Законом о основном образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број:44/17) као и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске", број:77/09, 86/10,25/14 и 76/15).

За наведено радно мјесто под наведеним редним бројем (3) потребно је радно искуство у струци у трајању најмање 12 мјесеци и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу, а право учешћа имају и лица из члана 104. Став (6) Закона о основном образовању и васпитању закона РС.

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу закона о основном васпитању и образовању Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске", број 44/17) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

II - Документација која се прилаже уз пријаву

Кандидати који се пријављују на јавни конкурс су дужни уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује, доставити:

1. извод из матичне књиге рођених - издат са неограниченим роком трајања,

2. увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци).

3. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

4. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

5. увјерење о положеном стручном испиту (за наставника разредне наставе)

6. увјерење о радном искуству издато од ранијег послодавца (за наставника разредне наставе)

7. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

III – Рок за подношење пријава

Јавни конкурс је отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске", посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

IV - Адреса достављања пријава

Пријаве са прилозима се достављају на адресу: ЈУ Основна школа "Стеван Душанић" Прибинић-Теслић, 74276 Прибинић, или непосредно у канцеларију Школе у затвореној коверти уз назнаку "Пријава на конкурс – комисији за избор наставника - НЕ ОТВАРАТИ"

V – Интервју

Са пријављеним кандидатима чије пријаве буду потпуне, благовремене и који буду испуњавали прописане услове конкурса, интервју ће се одржати дана (петак) 20.10.2017. године у 10 часова у просторијама Централне школе у Прибинићу. Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а уколико не приступе у заказано вријеме сматраће се да су одустали од своје пријаве.

VI - Напомена:

        

 Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса у року од 8 дана од дана доношења одлуке о избору кандидата. Неблаговремене, непотпуне и не потписане пријаве од стране кандидата који се пријављује, неће се разматрати и биће одбачене.

                                                                                                    

**************

ЈУ ОШ "ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ"

КАРАЂОРЂЕВА 37, ТЕСЛИЋ                                                                                                   

Телефони:053/411 360

е-mail: os094@skolers.org

ЈАВНИ КОНКУРС

1.       Наставник/професор разредне наставе, један извршилац - приправник, на одређено вријеме, до повратка радника с породиљског одсуства а најдаље до 31.8.2018. године, пуна норма;

Услови конкурса

 I Општи услови:

Општи услови које кандидати требају да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

а) да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем - увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа 

II Посебни услови:

Чланом 2. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) прописани су посебни услови у погледу стручне спреме за горе наведено радно мјесто.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске" број 44/17), као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске" број 44/17) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

III У складу са чланом 8. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи ("Службени гласник Републике Српске", број 102/14 и 45/16) уз потписану пријаву на конкурс и документацију којом се доказује испуњеност општих услова конкурса потребно је доставити и документе којим се доказује испуњеност посебних услова конкурса и документацију на основу које се врши бодовање:

а) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање или еквивалент,

б) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

в) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

г) увјерење општинског/градског органа управе надлежне за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

д) увјерење општинског/градског органа управе надлежне за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца,

ђ) увјерење општинског/градског органа управе надлежне за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

Пријаве са потребним документима слати на адресу или предати непосредно у просторије ЈУ Основне школе "Петар Петровић Његош" Теслић, Карађорђева 37, 74 270 Теслић, са назнаком "ЗА КОНКУРС".

Са пријављеним кандидатима, који су доставили потпуне и благовремене пријаве, обавиће се интервју дана, 23.10.2017. године, у 11 сати у просторијама школе. Кандидати се неће накнадно позивати на интервју а ако се на истом не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Поднесена овјерена документација се не враћа кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у "Гласу Српске".

  

**********************

ЈУ ОШ "ТОДОР ДОКИЋ"

КАЛЕНДЕРОВЦИ                                     

КОНКУРС

за упражњена радна мјеста

1. Наставник њемачког језика 1 извршилац на 4 часа на одређено радно вријеме - приправник до повратка радника са трудничког боловања до 31.12.2018. год.

Услови: Поред услова утврђених Законом о раду ("Сл. гласник РС" Бр: 1/16), кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. и 105. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник РС", бр: 44/17). Пријем радника извршиће се и у складу са Правилником о процедури и критеријума пријема у радника у радни однос у основној школи ("Сл. гласник РС" Бр:102 /14 и 45/16) кандидат треба да испуњава и сљедеће:

*да има одговарајући ниво образовања – завршен први циклус студијског програма и стручно звање или еквивалент, односно високу стручну спрему

Општи услови који кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

*да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

*да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

*да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

* да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

- Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

За упражњено радно мјесто, поред наведених услова кандидат треба да достави сљедећу документацију:

*пријаву потписану од стране кандидата који се пријављују на јавни конкурс за пријем у радни однос наставника или стручног сарадника

*овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

*додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

*увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица који се налазе на тој евиденцији,

*увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством.

Оглас остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Основна школа "Тодор Докић"Календеровци

74413 Календеровци - Дервента

са назнаком – пријава  на оглас

- Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

- Интервју са кандидата ће се обавити 23.10 .2017. године у 11 часова у просторијама школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на  интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

- Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

***************

ЈУ ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" ПОДНОВЉЕ

74217 ПОДНОВЉЕ, ДОБОЈ

Тел: 053-280-007

Е-mail: os115@skolers.org

КОНКУРС

за избор директора школе

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који испуњава опште и посебне услове:

Општи услови:

1. да је држављанин БиХ,

2. да је пунољетан и

3. да је здравствено способан

Посебни услови:

1. да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

2. има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1.

3. није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Кандидати који конкуришу за директора школе уз пријаву достављају и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова:

1. Извод из матичне књиге рођених;

2. Увјерење о држављанству,

3. Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима;

4. Диплому о стеченој стручној спреми;

5. Потврду којом доказује да има пет година радног искуства на пословима из тачке 2. посебних услова;

6. Увјерење да се против њега не води кривични поступак издато од надлежног суда;

7. Програм рада директора у наредном мандату;

8. Препоруку претходног послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен;

9. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора

10. Кратку биографију са подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима рада.

Мандат директора траје 4 године и почиње од дана ступања директора на дужност.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

Сва документа која кандидат прилаже морају бити оригинал или овјерене копије, не старије од 6 мјесеци и неће се враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Школски одбор ЈУ Основне школе "Ђура Јакшић" Подновље ће размотрити пријаве свих кандидата и доставити министру документацију и списак свих кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора школе.

Све учеснике конкурса школски одбор ће писмено обавијестити у року од 8 дана од дана пријема одлуке од ресорног министарства.

Пријаве са потребном документацијом доставити лично или путем поште на адресу ЈУ Основна школа "Ђура Јакшић" Подновље, 74217 Подновље, Добој са назнаком "Пријава на конкурс за избор директора школе".

**************

ЈУ СШЦ "НИКОЛА ТЕСЛА" БРОД

Ул. Краља Петра И Ослободиоца бб,

74450 Брод,

тел: 053/610-094,

е-mail: ssrs47[email protected]

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

1.       Професор енглеског језика – 1 извршилац са искуством, на одређено вријеме (до повратка радника са боловања) за 15 часова седмично,

2.       Професор хемијске групе предмета – 1 извршилац са искуством, на одређено вријеме (до повратка радника са боловања ) – пуна норма.

Поред општих услова за заснивање радног односа предвиђених Законом о раду ("Сл. гласник Републике Српске", број: 01/16), кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број: 74/08, 106/09, 104/11 и 33/14) и услове из Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ("Сл. гласник РС", број 102/12).

                         

Уз пријаву кандидати су дужни доставити:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3. Овјерену фотокопију увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

4. Извод из матичне књиге рођених или овјерену фотокопију личне карте,

5. Увјерење о држављанству,

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која се налазе на тој евиденцији,

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, 

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Кандидат који буде одабран по конкурсу ће прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење о здравственој способности за рад издато од стране надлежне установе, које не смије бити старије од шест мјесеци.

За кандидата који буде изабран по конкурсу школа ће прије заснивања радног односа од надлежног Центра јавне безбједности затражити увјерење о неосуђиваности.

Пријаве са потребном документацијом доставити искључиво поштом на горе наведену адресу.

Сви документи се достављају у овјереној фотокопији и те копије неће бити враћене кандидатима,

Непотпуне и неблаговремене, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове неће се разматрати.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве одн. који испуњавају услове конкурса, тестирање и интервју ће се обавити 23. октобра 2017. године у 8.30 часова у просторијама школе. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи ("Сл. гласник РС" број 102/14)

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама.

         

**************

ОПШТИНА БРОД

Улица Светог Саве бр.17. а

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста намјештеника у Општинској управи Брод

I - Начелник општине Брод расписује јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста намјештеника у Општинској управи Брод, на неодређено вријеме и то:

У Територијалној ватрогасној јединици, Одсјека за послове заштите и спасавања:

1) Контролор за превентивне послове ..............................................  1 извршилац

II - Опис послова и задатака

Контролор за превентивне послове, обавља послове утврђене Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе општине Брод ("Службени гласник општине Брод", број 2/17, 4/17, 5/17 и 9/17).

III – Општи услови за пријем у радни однос

2) да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

3) да је старији од 18 година,

4) да има општу здравствену способност,

5) да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

6) да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини три године прије објављивања конкурса,

7) да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи и

8) да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом - члан IX тачка 1. Устава БиХ.

IV – Посебни услови

- средња стручна спрема IV степен, ватрогасне, металске, хемијске или електро струке, положен испит за професионалног ватрогасца, положен стручни испит за руководиоца акције гашења пожара, најмање једна година радног искуства у струци и познавање рада на рачунару.

V - Потребна документа

(1) Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу - Пријава на јавни конкурс. Уз наведени образац, као доказ о испуњавању општих услова, кандидат прилаже фотокопију увјерења о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине и фотокопију личне карте, а изјава да кандидат:

1) није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом - члан IX тачка 1. Устава БиХ,

2) да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

3) да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини три године прије објављивања конкурса и

4) да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи, у складу са чланом 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе ("Службени гласник Републике Српске", број 97/16), саставни је дио Пријаве на јавни конкурс.

(2) Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат прилаже фотокопије:

2) диплому о завршеној стручној спреми,

3) доказ о положеном испиту за професионалног ватрогасца,

4) доказ о положеном стручном испиту за руководиоца акције гашења пожара,

4) исправу којом се доказује радно искуство у струци (потврда, рјешење или други акт из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство) и

5) доказ о познавању рада на рачунару (увјерење, потврда, овјерена изјава или друга исправа којом се доказује познавање рада на рачунару).

(3) Са кандидатима који буду испуњавали услове јавног конкурса, Конкурсна комисија ће обавити усмени интервју с циљем оцјене стручне оспособљености, знања и вјештина кандидата за обављање послова и задатака за радно мјесто које се попуњава.

О мјесту и времену одржавања усменог интервјуа, кандидати ће бити благовремено обавијештени.

(4) Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије достави доказе о испуњености општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фотокопији, овјерену изјаву о испуњености услова из тачке В став 1. подтачка 1, 3. и 4. јавног конкурса, као и увјерење о општој здравственој способности.

(5) Ако прворангирани кандидат не достави доказе из става 4. ове тачке у прописаном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште или посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са ранг-листе успјешних кандидата да поступи у складу са ставом 4. ове тачке.

VI – Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 15 дана, од дана објављивања јавног конкурса. У случају да јавни конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријаве рачунаће се од дана посљедњег објављивања.

Јавни конкурс биће објављен у "Службеном гласнику Републике Српске" и у дневном листу "Глас Српске".

Пријаве на јавни конкурс се могу доставити лично или путем поште на адресу: "Општина Брод, Улица Светог Саве бр.17. са назнаком "Пријава на јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста намјештеника у Општинској управи Брод".

          Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

          За давање додатних обавјештења о јавном конкурсу задужен је службеник Марић Петранка, стручни сарадник за персоналне послове, контакт телефон 053/610-169.

         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана