ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.12. 2018. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.12. 2018. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 26.12. 2018. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

**************

 

                                                 

ЈУ ЦСШ “ПЕТАР КОЧИЋ”           

 СРБАЦ    

                                                                        

КОНКУРС

за пријем радника

 

 

- Професор машинске групе предмета са радним искуством (пуна норма), на одређено вријеме, до 31.8.2019. године.

- Професор психологије са радним искуством (за 6 часова)  на одређено вријеме, до 31.8.2019. године.

- Професор ликовне културе са радним искуством (за 5 часова) на одређено вријеме,  до повратка радника са боловања + породиљског одсуства.

 

          Поред  услова предвиђених Законом о раду  кандидати треба да испуњавају услове у складу са Законом о средњем образовању и васпитању , Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у стручним техничким и средњим стручним школама .

          Пријем радника врши се у складу с Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи .

Потребна документа:

1. пријава на конкурс потписана од стране кандидата који се пријављује

2. извод из матичне књиге рођених

3. увјерење о држављанству

4. овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент

5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске  установе о просјеку оцјена током студирања  уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена

6. увјерење издато од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица

7. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца уколико  је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством  (увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла). Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме

8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС  уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, које не може бити старије од шест мјесеци прилаже само изабрани  кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетног лица,  школа ће службеним путем прибавити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни уз пријаву доставити овјерене фотокопије  приложених докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Са кандидатима који  су доставили потпуне и благовремене пријаве  и који испуњавају  услове конкурса, обавиће се  тестирање и интервју дана, 4.1.2019. године, у 13  часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Непотпуне и неблаговремене пријаве на конкурс неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен  8 дана од дана објављивања у дневним новинама.

          Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити на адресу:  ЈУ Центар средњих школа  “Петар Кочић” Србац, Ул. Данка Митрова 5, 78420 Србац.

          Контакт телефон 051-740-135.

 

**************

ЈУ ОШ “БРАНКО ЋОПИЋ”

ПРЊАВОР

  расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну радног  мјеста на одређено вријеме

 

 

- Наставник / професор енглеског језика (централна школа, одређено радно вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, до повратка Драженке Васић, професора енглеског језика и књижевности, са неплаћеног одсуства)  - 18 часова.

 

 

Пријављени кандидати морају да испуњавају опште услове прописане Законом о раду, услове прописане Законом о основном васпитању и образовању, услове из Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, а пријем кандидата ће се вршити у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи .

 

Потребна документа:

 

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављују на јавни конкурс са адресом пребивалишта и бројем телефона), кандидати су дужни  доставити доказе о испуњавању општих услова и то:

 

1. Увјерење о држављанству (овјерена копија)

2. Извод из матичне књиге рођених (или копија личне карте),

3. Љекарско увјерење које је издала надлежна здравствена установа, не старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),

4. Увјерење о осуђиваности односно неосуђиваности у складу са чланом 105. став (1) Закона о основном васпитању и образовању школа ће прибавити службеним путем, за кандидата који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

 

 

Уз потписану пријаву и документацију из члана 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником и то:

 

5. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

6. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета који је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

7. Увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом;

8. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

9. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

10. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме;

11. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством;

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако  се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

13. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и

14. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању (у случају да се расписује конкурс за лица са радним искуством), као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Комисија писаним путем обавјештава кандидате  који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа.

Сва документација коју кандидати достављају мора бити овјерена (овјерене копије), и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се разматрати.

 

Пријаве са потпуном документацијом доставити у ЈУ ОШ “Бранко Ћопић” Прњавор, улица Раде Врањешевић бр.1А, у времену од 7 до 15 часова.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

********

KALDERA COMPANY”  ДОО

Кобатовци бб, ЛАКТАШИ

објављује:

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос

 

I -     Дипломирани инжењер  електротехнике -  један извршилац

II –   Електротехничар – један извршилац

III –  Електричар – четири извршиоца

IV –  Технички секретар – један извршилац

 

Општи и  посебни услови:

Поред општих услова одређених Законом о раду, кандидат треба да испуњава и посебне услове и то:

I -  за радно мјесто дипломирани инжењер  електротехнике

- VII степен стручне спреме

- са или без радног искуства у траженом степену образовања и опису послова;

- познавање рад на рачунару: MS Office,

- познавање страног језика – енглеског и/или њемачког језика;

- пожељно да има положен стручни испит

- возачка дозвола Б категорије

II – за радно мјесто електротехничар:

-  III или IV – степен средње стручне спреме,

-  са или без радног искуства у траженом степену образовања и опису послова,

III – за радно мјесто електричар:

-   III или IV – степен средње стручне спреме,

-  са или без радног искуства у траженом степену образовања и опису послова,

IV -  за радно мјесто технички секретар:

- најмање средња стручна спрема ССС,

- пожељно радно искуство на истим или сличним пословима,

- познавање најмање једног страног језика (енглеског, средњи ниво),

- познавање рада на рачунару (МS Office, интернет и и-мејл комуникација),

- познавање пословне документације, основа рачуноводства, пословне кореспонденције.

 

Одговорности:

- Комуникација са пословним партнерима,

- Правовремено просљеђивање потребних информација директору, сарадницима или клијентима,

- Заказивање састанака и евиденција њиховог распореда, времена и мјеста њиховог одржавања,

- Одговарање на директне или телефонске позиве и упуте добијене и-мејл поште,

- Дочекивање и услуживање пословних партнера и гостију,

- Писање пословних дописа и писама, попуњавање различитих формулара и образаца према добијеним упутствима,

- Примање и слање дневне обичне поште уз вођење евиденције,

- Скенирање, фотокопирање и прекуцавање потребне документације,

- Набавка канцеларијског материјала,

- Одговорна је за пријем и завођење документације у дјеловодну књигу и просљеђивање документације надлежној особи,

- Резервација смјештаја, путних карата, авионских карата и слични послови.

Пожељне вјештине и способности:

- Повјерљивост, савјесност и одговорност,

- Промишљеност, одмјереност и дискретност,

- Организованост,

- Добра говорна и писана комуникација,

- Љубазност.

Сви кандидати  који  испуњавају  опште и посебне услове подлијежу јавном  тестирању, које подразумијева разговор/интервју са члановима Конкурсне комисије.                                                                                         О времену и мјесту јавног тестирања сви кандидати биће обавијештени писаним путем.

Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адресу:

Калдера цомпанџ д.о.о. Лакташи, Кобатовци бб, 78250 Лакташи или и-мејл адресу: [email protected]

Конкурс је отворен до попуне радних мјеста.

                   **************

ЈУ ОШ ''ХОЛАНДИЈА''

СЛАТИНА

 

 расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну  упражњеног  радног   мјеста

 

- Наставник/професор италијанског језика за рад  у ЦШ у Слатини и ПО у Бошковићима 18 часова седмичне норме, за рад на одређено вријеме до повратка наставнице са неплаћеног одсуства најдаље до 30.6.2019. године, лице са радним стажом од најмање 12 мјесеци на пословима наставника италијанског језика и положеним стручним испитом                                                              1 извршилац 

 

Кандидати који се пријављују на конкурс морају да испуњавају опште услове прописане  Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” број 01/16 и 66/18), као и посебне услове прописане  Закона о основном  васпитању и образовању и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи. Право учешће на конкурсу  имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању.

 

Кандидати  треба да доставе сљедећа документа за доказивање општих услова предвиђених Законом о раду и то:

а)  увјерење о држављанству,

б) извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,

в) љекарско увјерење (доставља кандидат који буде изабран),

г) увјерење о неосуђиваности правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног насиља и другог насиља над дјететом или малољетног лица, школа ће прибавити  службеним путем,  за изабраног кандидата.

 

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс са адресом становања и бројем телефона) потребно је доставити документацију  на основу које ће се вршити бодовање по критеријуму  утврђеним  Правилником о процедури пријема, критеријумима  за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној  школи  и  то:

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу  студијског  програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому  стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.

- Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

- Увјерење о положеном стручном испиту.

- Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи. 

- Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена  током студирања, ако  у дипломи не постоји податак о просјеку оцјена.

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, након стицања траженог звања.

- Увјерење о радном стажу  издато од ранијег послодавца.

 - Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

- Увјерење општинског/градског  органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене.

 

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса,  обавиће се  тестирање и интервју  предвиђен  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној  школи, Закона о основном  васпитању  и образовању  и Закона о измјенама и допунама закона о основном васпитању и образовању  дана, 10.1.2019. године, у  9 часова у просторијама ЈУ Основне школе “Холандија” у Слатини.

 

Пријаве са документацијом  и контакт телефоном  доставити поштом на адресу школе                                                      

:ЈУ Основна школа “Холандија”  Слатина, Ул. Николаја Велимировића број 9,   78253 Слатина.

 

Конкурс је отворен осам (8) дана од дана објављивања.                                                               

 **************

 

ЈУ ОШ ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ”, ГОРЊИ РИБНИК

Раде Јованића 38,

тел.: 050/431-017, 431-475,

  расписује

 

КОНКУРС

за  наставни кадар у школској 2018/2019. години

 

- Професор физике  ..................................................... 12 часова, један извршилац (централна школа и подручна школа Доњи Врбљани) на  одређено радно вријеме - приправник

- Професор математике ………………………………………………16 часова, један извршилац на одређено вријеме до повратка радника са боловања                                                                                                    

 

 

Кандидат  треба да испуњава услове предвиђене чланом 104. Закона о основном образовању и васпитању   и Законом о раду што доказује прилагањем сљедеће документације:

- Увјерење о држављанству 

- Извод из МКР или копија личне карте

- Доказ о посједовању одговарајућег нивоа и врсте  образовања (одговарајућа висока или виша школска спрема) у складу са Правилником о стручним профилима и звањима у основној школи

- Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (љекарско увјерење се доставља након пријема по  конкурсу)  

- Увјерење да нису правоснажном пресудом осуђивани за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. (ово увјерење послодавац добија на службени захтјев од Центра јавне безбједности након пријема кандидата по конкурсу, а према мјесту рођења).

 

Поред наведене документације ако кандидат испуњава услове у погледу нивоа и врсте образовања  према Правилнику о стручним профилима и звањима у основној школи

потребно је приложити :

- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања

- Увјерење Бироа за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица

 - Доказ о стажу (овјерена копија радне књижице) или увјерење од ранијег послодавца (ако се тражи лице са искуством)

- Извод из матичне књиге умрлих, за умрлог родитеља (за кандидате који нису старији од 26 година живота)

 

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања у “Гласу Српске”.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве нећемо узимати у разматрање.

Кандидати ће писменим путем бити обавијештени термину тестирања и интервјуа.

*******

 

ЈУ ОШ РАДЕ МАРИЈАНАЦ” СТРОЈИЦЕ

 тел: 050/480 -720,

 е-mail: [email protected]

 расписује

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос:

 

- Професор/наставник  физике,  6 (шест) часова седмично, на одређено радно вријеме, до 31.8.2019. године - са радним искуством и положеним стручним испитом.

- Професор/наставник историје, 8 (осам) часова седмично, на одређено радно вријеме, до 31.8.2019. године –  без радног искуства - приправник.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача . Пријем кандидата ће се вршити у складу са Правилником о процедури  пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом. Право учешћа имају и лица која су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи и посебни услови које кандидати треба да испуњавају:

1. Да је држављанин РС  или БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству;

2. Да је пунољетан, што се доказује Изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте;

3. Да је радно способан за рад са ученицима, што се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем , што се доказује Увјерењем о неосуђиваности које школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата а прије заснивања радног односа;

5. Да имају одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма и стручно звање у одређеној области или еквивалент, што се доказује дипломом  о стеченом стручном звању;

Уз пријаву (потписану од стране кандидата) на конкурс са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидат треба да достави сљедећу документацију на основу које се доказује испуњености општих и посебних услова и на основу које се врши бодовање по критеријумима:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од најмање три године или еквивалент;

2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;

3. Увјерење о држављанству;

4. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (за радно мјесто професор/наставник физике) ;

6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужину оствареног радног стажа (за радно мјесто професор/наставник физике).

7. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

8. Увјерење општинског/градског органа управе за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе: ЈУ Основна школа “Раде Маријанац”, Стројице, 70273 Стројице.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и оне се неће враћати кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће одржано 16.1.2019. године (сриједа) са почетком у 10 часова, у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***********

ЈУ ОШ СТАНКО РАКИТА”

Бањалука, Јове Г. Поповића бр.9

 

расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

- Наставник/професор разредне наставе - 1 извршилац, пуна норма, на одређено вријеме до краја наставне 2018/2019. године, лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,

- Наставник ликовне културе, 3 часа редовне наставе, на одређено вријеме до краја наставне 2018/2019. године, лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - 1 извршилац.

Кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду  и посебне услове прописане чланом 104, 105.  и 106.  Закона о основном васпитању и образовању и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача,

 Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

- да је држављанин РС и БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

- да је радно способан, а то се доказује увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

  Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс (уз назначење адресе пребивалишта и броја телефона), поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

- Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

- Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

- Увјерење о положеном стручном испиту,

- Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

- Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

         

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Комисија ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве слати на адресу: Јавна установа Основна школа ''Станко Ракита” Бањалука; Јове Г. Поповића 9, 78000 Бањалука са назнаком “за конкурс”.                      

         

*************

 

СШЦ ГЕМИТ-АПЕИРОН”

БАЊАЛУКА

ПЕРЕ КРЕЦЕ 13

 

КОНКУРС

за пријем радника на одређено вријеме за школску 2018/19. годину

 

- Проф. фармацеутске групе предмета на одређено вријеме – 10 часова до завршетка наставе у другом полугодишту,................................................................................................1 извршилац

 

Поред општих услова, утврђених законом  којим се уређују радни односи, кандидати треба да испуњавају и услове из члана 75. Закона о средњем образовању и васпитању, Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама и Правилника о врсти стручне спреме наставника и сарадника у гимназији .

Потребна документација:

- Пријава на конкурс (са кратком биографијом, бројем телефона, адресом електронске поште и адресом становања),

- Извод из матичне књиге рођених,

- Извод из матичне књиге држављана,

- Диплома о завршеном образовању.

Сви документи се достављају у оригиналу или овјерене копије.

Љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој и психофизичкој способности за рад са дјецом (не старије од 6 мјесеци) доставља кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Увјерење о невођењу кривичног поступка код надлежног суда (не старије од 6 мјесеци), доставља кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од првог дана објављивања у дневном листу ''Глас Српске''.

О времену и мјесту  интервјуа, сви кандидати који испуњавају услове конкурса, биће обавијештени путем телефона или путем електронске поште.

 

Пријаве са потребном документацијом слати на адресу:

Средњошколски центар ''Гемит-Апеирон'', Пере Креце 13, 78000 Бања Лука, са назнаком ''Пријава на конкурс''.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

Кандидати који не буду примљени у радни однос, своја документа могу подићи у нашој правној служби сваки радни дан од 8 до 16 часова.

**********

ТРИГЛАВ САВЈЕТОВАЊЕ

 

Триглав савјетовање д.о.о., је члан групације Триглав, највеће финансијске групације у ЈИ Европи.

 

ОГЛАС

за радно мјесто

 

- Продајни савјетник у осигурању(м/ж)

 

Подружница: Бањалука

 

Од Вас очекујемо:

-  минимум ССС

-  1 година радног искуства

-  познавање рада на рачунару

-  возачки испит Б категорије и властити аутомобил – обавезно

-  комуникативност, амбициозност и динамичност                                          

-  склоност ка тимском раду уз наглашену самосталност

 

Опис радних задатака:

-  презентација те склапање понуда животног осигурања

-  брига и унапређење пословног односа са клијентима

-  координација и надзор свих пословних активности са клијентима

-  стручно савјетовање клијената о производима и условима осигурања

 

Као члан Групе Триглав нудимо Вам више угодности:

-  најбоље услове на тржишту осигурања у погледу материјалних накнада,  напредовања у каријери те радног окружења

 - радни однос на неодређено вријеме у стабилној и перспективној компанији

 флексибилно радно вријеме

-  сталну едукацију усмјерену ка високом професионалном развоју

-  договорене продајне састанке уз асистенцију властитог Цалл центра

 

Пријаве са биографијом доставити на адресу:

Триглав Савјетовање, Топал Осман Паше 30, 71000 Сарајево

е-mail: [email protected]

***********

 

ЈУ ОШ ''СВЕТИ САВА''

БАЊАЛУКА

 

расписује

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

- Наставник разредне наставе, 1 извршилац, на одређено бријеме, до повратка радника са боловања, са радним искуством

- Наставник разредне наставе, водитељ у продуженом боравку, 1 извршилац, на одређено вријеме  до повратка радника са боловања, са радним искуством

- Наставник разредне наставе, водитељ у продуженом боравку, 1 извршилац, на одређено вријеме до 30.6.2019. год., са радним искуством

 

Општи услови:

 

          Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане  чланом 104. Закона о основном васпитању  и образовању и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

         

 Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Кандидати за радна мјеста треба да имају  радно искуство и положен стручни испит на пословима који су предвиђени конкурсом.

Кандидати су дужни приложити сљедеће документе:

- Потписану пријаву за конкурс са кратком биографијом и контакт телефоном;

- Диплому или  овјерену копију дипломе;

- Увјерење о положеном стручном испиту;

- Извод из матичне књиге рођених или копија личне карте;

-  Увјерење о држављанству.

 

       Кандидати  који буду  изабрани  накнадно ће доставити љекарско увјерење о способности за рад и увјерење о неосуђиваности.

 

Документација потребна за бодовање приликом утврђивања листе  кандидата за пријем у радни однос:

- Овјерена фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

- Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији;

- Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег послодавца;

- Увјерење о положеном стручном испиту;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије  борца;

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе:

ЈУ Основна школа “Свети Сава” Бањалука, ул. Ужичка бб, 78 000 Бањалука.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и оне се неће враћати кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Комисија ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

********

ГРАД  БАЊАЛУКА

ЈУ ОШ “ЈОВАН ДУЧИЋ”

ЗАЛУЖАНИ

расписује:

 

КОНКУРС

за попуну сљедећег упражњеног  радног  мјеста

 

1. Професор разредне наставе са искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до повратка радника са боловања - 1 извршилац;

 

Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане Законом о основном образовању и васпитању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

Општи  услови које кандидати треба да испуњавају  приликом пријављивања на конкурс су:

- да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству;

- да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

- да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Права учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана  у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

- Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

- Увјерење од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

- Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег Послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту утврђеном статусу ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије  борца.

 

Кандидат који буде примљен на упражњено радно мјесто, прије заснивања радног односа, обавезан је доставити љекарско увјерење о психофизичкој, физичкој и здравственој способности не старије од шест мјесеци;

Увјерење о неосуђиваности прибавиће школа службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

 

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се у просторијама школе дана, 8.1.2019. године,  у 11 часова. Уколико кандидати не дођу на тестирање и интервју, сматраће се да су одустали од конкурса.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Пријаве са потребном  документацијом слати на адресу школе: Јавна установа Основна 

школа “Јован Дучић” Залужани, Ненада Костића бр.7, 78214 Залужани, са назнаком “ЗА КОНКУРС”.

***********

ЈУ ОШ ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ”

Ул. Мирка Ковачевића 27, 78000 Бањалука

 

расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног   радног мјеста

 

- Проф/наст. разредне наставе – 1 извршилац –  на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског одсуства.

 

За радна мјеста под редним бројем 1. потребно је радно искуство и положен стручни испит за рад у васпитно образовном процесу

 

          Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 104, 105. и 106. Закона о основном васпитању и образовању и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

 

Општи услови које кандидати треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

 

- да је држављанин РС и БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

- да је радно способан, а то се доказује увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

          Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављују на јавни конкурс,  поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

 

- Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

- Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

- Увјерење о положеном стручном испиту;

- Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

- Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, ако кандидат не може из оправданих разлога прибавити ове документе, просјечна оцјена се може доказивати и овјереном фотокопијом индекса

- Увјерење издато од Завода за запошљавање за о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која траже запослење;

- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног-војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

          Право учешћа на конкурсу на основу члана 104. став 6) Закона о основном васпитању и образовању имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана  у струци уколико испуњавању остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању 

           Право учешћа  на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

           Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих документа и те копије неће бити враћене кандидатима.

           Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

          Комисија ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођење тестирања.

          Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

           Пријаве слати на адресу: Јавна установа Основна школа “Доситеј Обрадовић” Бањалука; Улица Мирка Ковачевића 27, 78000 Бањалука са назнаком “за конкурс”.

**********

Амбуланта за лијечење, његу и рехабилитацију

УСЗ Центар за специјалистичке, социјалне услуге “За мајку и дијете” 

Старог Вујадина 53, 78000 Бањалука

 

Расписује

ОГЛАС

за рад на неодређено вријеме:

 

- Дипломирани  психолог ...................................1 извршилац

 

 

Услови:

- дипломирани психолог - 240 бодова,

- пожељно радно искуство и положен стручни испит

- радник са положеним стручним испитом или приправник.

- пожељна возачка дозвола Б категорије и познавање страног језика

 

Мјесто рада: Бањалука

 

Радно вријеме: скраћено (4 сата)

 

Заинтересовани кандидати своје биографије могу послати на е-mail адресу: [email protected]

Оглас је отворен до 26.1.2019. године.

 

                            

*********************

 

 

 

 

 

 

ЈУ ОШ “ВУК  КАРАЏИЋ” ЈЕЗЕРО

 тел: 050/291-010,

 е-mail: [email protected]

 расписује

КОНКУРС

 за пријем у радни однос:

1 Професор/наставник  географије,  8 (осам) часова седмично, на одређено вријеме, до повратка радника са функције, са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

 Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова прописаних Законом о раду ), кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем кандидата ће се вршити у складу са Правилником о процедури  пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи. Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом. Право учешћа имају и лица која су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи и посебни услови које кандидати треба да испуњавају: 1. Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, што се доказује увјерењем о држављанству; 2. Да је пунољетан, што се доказује Изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте; 3. Да је радно способан за рад са ученицима, што се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа; 4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем , што се доказује Увјерењем о неосуђиваности које школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата а прије заснивања радног односа; 5. Да имају одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма и стручно звање у одређеној области или еквивалент, што се доказује дипломом  о стеченом стручном звању;

Уз пријаву (потписану од стране кандидата) на конкурс са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидат треба да достави сљедећу документацију на основу које се доказује испуњености општих и посебних услова и на основу које се врши бодовање по критеријумима: 1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од најмање три године или еквивалент; 2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања; 3. Увјерење о држављанству; 4. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте; 5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (за радно мјесто професор/ наставник физике) ; 6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужину оствареног радног стажа (за радно мјесто професор/наставник физике). 7. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица; 8. Увјерење општинског/градског органа управе за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида; 9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца; 

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе: ЈУ Основна школа “Вук Караџић” Језеро, 70206 Језеро. Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и оне се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање. Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће одржано 11.1.2019. године  са почетком у 9 часова, у просторијама школе. Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве. Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана