JU ZZZ RS - Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 04. 10. 2017. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS - Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 04. 10. 2017. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 04.10. 2017. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

***************

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO BANjALUKA

objavljuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

I - Naziv i pozicija radnog mjesta

Stručni savjetnik......................................broj izvršilaca 1 (jedan)

radni odnos se zasniva na neodređeno vrijeme

Tužilački asistent - daktilograf  ….. ……broj izvršilaca 1 (jedan)

radni odnos na neodređeno vrijeme

Tužilački asistent - daktilograf  ……….. broj izvršilaca 1 (jedan)

radni odnos se zasniva na određeno vrijeme do završetka Projekta u kojem se realizuje budžetska podrška za rad na predmetima ratnih zločina

IKT službenik – TCMS administrator………broj izvršilaca 1 (jedan)

rani odnos na neodređeno vrijeme

5. Spremačica radnog prostora…………… broj izvršilaca 1 (jedan)

radni odnos se zasniva na određeno vrijeme do povratka radnice sa bolovanja

II – Opis poslova

Pozicija 1. – Stručni savjetnik pomaže tužiocu u njegovom radu u postupcima prema maloljetnim licima, obavlja poslove u toku pripremnog postupka, prikuplja podatke koje se tiču ličnosti maloljetnika, pružanja psihološke podrške i davanja mišljenja tužiocu za donošenje odluke o cjelishodnosti pokretanja postupka, prikuplja podatke za primjenu vaspitnih preporuka, daje mišljenje o potrebi preduzimanja mjera smještaja maloljetnika u prihvatilište, obilazi pritvorene maloljetnike i tužiocu podnosi izvještaj, kao i sve podrške svjedocima u toku istrage u svim maloljetničkim predmetima, predmetima za djela na štetu maloljetnika, a sve u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnim licima, u svim predmetima za ratne zločine a sve u skladu sa poznavanjem krivičnih zakona u oblasti procesuiranja ratnih zločina kao i poznavanje ostalih relevantnih zakona iz krivične oblasti.

Pozicija 2. i 3. – Tužilački asistent – daktilograf obavlja poslove kreiranja tužilačkih pismena po naredbi tužioca, registrovanje pratećih priloga uz dokument, registrovanje svih radnji po naredbi tužioca te izvršavanje drugih zadataka dodijeljenih od strane tužioca, u skladu sa Pravilnikom o sistemu za automatsko upravljanje predmetima u Tužilaštvu.

Pozicija 4. - IKT službenik vrši instaliranje, konfigurisanje i održavanje IKT opreme i sistemskih i aplikacijskih programa, funkcionisanje lokalne računarske mreže, pruža direktnu pomoć/IKT podršku korisnicima u Tužilaštvu, pruža pomoć korisnicima pri radu u sistemu za upravljanje tužilačkim predmetima, obavlja redovne zadatke u sistemu za upravljanje tužilačkim predmetima, administrira korisničke naloge tužilaca i administrativnog osoblja, obezbjeđuje uslove i vrši redovnu izradu sigurnosnih kopija elektronskih podataka smještenih na serverima datoteka u Tužilaštvu, priprema, organizuje i obezbjeđuje tehničke uslove za snimanje saslušanja, izrađuje kopije snimljenog materijala, formira i vodi urednu evidenciju o snimljenim materijalima, ažurira veb-stranicu Tužilaštva, redovno izvještava neposrednog rukovodioca o svim uočenim problemima i načinu njihovog rješavanja, obavlja i druge poslove koje mu odredi rukovodilac odsjeka i sekretar Tužilaštva.

Pozicija 5. – Spremačica radnog prostora obavlja sve poslove čišćenja radnih i drugih prostorija, obavlja i druge poslove po nalogu rukovodioca Odsjeka.

III – Opšti uslovi

1) da je državljanin RS ili Bosne i Hercegovine,

da je stariji od 18 (osamnaest) godina,

da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u pravosudnoj instituciji,

da nije otpušten iz pravosudne institucije ili organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kom nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa.

IV - Posebni uslovi

Za poziciju 1: VSS – društveni smjer, socijalni pedagog-defektolog, specijalni    pedagog - defektolog, socijalni radnik ili psiholog, sa najmanje dvije  godine radnog iskustva, poznavanje engleskog jezika i rada na računaru

Za poziciju 2. i 3.:  SSS - društvenog smjera ili daktilograf I-a ili II-b klase sa

                      najmanje šest mjeseci radnog iskustva na daktilografskim

                            poslovima, poznavanje rada na računaru.

Za poziciju 4.:  SSS elektrotehničkog ili informatičkog smjera sa najmanje šest   mjeseci radnog iskustva na poslovima iz oblasti informacionih    tehnologija

Za poziciju 5: Osmogodišnja škola

V - Potrebni dokumenti

Prijava na konkurs podnosi se na propisanom obrascu za prijavu koji je dostupan na internet stranici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, http://ot-banjaluka.pravosudje.ba, u dijelu "konkursi za upražnjene pozicije", a može se dobiti i u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, Ul. Vladike Platona bb.

Na propisanom obrascu prijave na javni konkurs kandidati su obavezni navesti tačne podatke o radnom mjestu i objavljenom konkursu, lične podatke, podatke o obrazovanju, radnom iskustvu kao i posebne izjave, a tačnost ovih podataka kandidat potvrđuje svojim potpisom, uz napomenu da je propisima koji regulišu radne odnose propisano da zaposlenom prestaje radni odnos u slučaju da prilikom zasnivanja radnog odnosa prećuti ili da netačne podatke, koji su od značaja za zasnivanje radnog odnosa.

Uz prijavu na javni konkurs kandidati prilažu u originalu ili ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

- Ličnu kartu ili pasoša

- Uvjerenje o državljanstvu,

- Diplomu o završenom studiju za poziciju 1, odnosno svjedočanstvo o

      završenoj školi za pozicije 2, 3, 4. i 5,

-  Uvjerenje ili potvrdu o traženom radnom iskustvu za pozicije 1, 2, 3. i 4.;

-  Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti - ljekarsko uvjerenje dostaviće

      izabrani kandidati po završetku konkursne procedure.

Ispunjenost drugih uslova navedenih u javnom konkursu kandidati dokazuju izjavom koja je sastavni dio prijave na javni konkurs.

VI - Adresa za podnošenje prijave i rok za prijavu na konkurs

Prijave sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova se mogu dostaviti lično, putem pošte na adresu: Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, ul. Vladike Platona bb, 78000 Banjaluka, sa naznakom: "Prijava na konkurs" ili elektronskom prijavom putem veb sajta Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka sa tačnom naznakom radnog mjesta za koje se podnosi prijava. Kandidat koji podnosi prijavu putem veb sajta obavezan je u roku od 7 (sedam) dana od dana dostavljanja prijave da dođe u tužilaštvo i prijavu potpiše (lično ili preko punomoćnika, koji će tada priložiti i ovjerenu punomoć ), te predati/dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova.

          Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Rok za podnošenje prijava kandidata je 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja javnog konkursa u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prije donošenja odluke o izboru sa prijavljenim kandidatima, koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa, obaviće se testiranje i intervju, a za radno mjesto pod tačkom 2. i 3. i provjera radnih sposobnosti kandidata, koja se sastoji u provjeri poznanja rada na računaru i brzini kucanja.

O vremenu i mjestu testiranja kandidati će biti obaviješteni naknadno, najdalje u roku od 5 dana od zatvaranja konkursa, pismenim putem ili telefonskim putem, te je potrebno u prijavi obavezno navesti i kontakt telefon.

Javni konkurs će se objaviti u dnevnom listu "Glas Srpske" i na internet stranici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

**************

JU ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA "NIKOLA TESLA"

BANjALUKA

Jevrejska 48

 raspisuje

KONKURS

za prijem na radna mjesta

1. Profesor stručno-teoretske nastave za elektrotehničku struku, 1 izvršilac na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom u struci od najmanje 1 godine, puna norma;

2. Profesor stručno-teoretske nastave za elektrotehničku struku, 1 izvršilac na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom u struci od najmanje 1 godine, puna norma

Ukoliko se na konkurs ne prijavi lice sa radnim iskustvom u struci od najmanje 1 godine razmatraće se prijave kandidata pripravnika.

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu kandidat treba da ispunjava i posebne uslove navedene u članu 75. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju da ispunjava uslove u pogledu vrste stručne spreme i to:

- pod tačkom 1. konkursa: diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer elektronika i telekomunikacija;

- pod tačkom 2. konkursa: diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer za računarsku tehniku i automatiku i

da ispunjava druge uslove propisane  Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. prijavu  na konkurs koja mora biti  potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i  u kojoj se obavezno mora navesti adresa, kontakt telefon  i kratka biografija kandidata,

2.       diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

3.       dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

4.       izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

5.       uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,

6.       uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji  nezaposlenih lica,

7.       uvjerenje o radnom iskustvu u struci u trajanju od najmanje 1 godine ako se prijavljuje lice koje nije pripravnik,

8.       uvjerenje o radnom stažu (ako ima radni staž) izdato od ranijeg poslodavca iz kojeg se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme potrebno je preračunati u puno radno vrijeme,

9.       uvjerenje opštinskog /gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

10.     uvjerenje opštinskog /gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

11.     uvjerenje opštinskog /gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od 6 mjeseci.

Uvjerenje o neosuđivanosti Škola će zatražiti za kandidata koji bude izabrana. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji dostave blagovremene i potpune prijave odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana 13.10.2017. godine (petak) u 10 časova u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs je otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično zapečaćene na protokol u Sekretarijat škole ili poštom na adresu škole sa naznakom "Za Komisiju za izbor kandidata".

***********************

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ "JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ" SRBAC

 raspisuje :

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Nastavnik engleskog jezika, 1 izvršilac sa radnim iskustvom od jedne godine i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, 20 nastavnih časova;

2. Nastavnik razredne nastave, 2 izvršioca sa radnim iskustvom od jedne godine i položenim stručnim ispitom, na neodređeno vrijeme;

3. Nastavnik razredne nastave, 1 izvršilac sa radnim iskustvom od jedne godine i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, školska 2017/2018 godina;

4. Voditelj produženog boravka, 1 izvršilac bez radnog iskustva-pripravnik, na određeno vrijeme do 30.6.2018. godine;

5. Nastavnik tehničkog obrazovanja, 1 izvršilac bez radnog iskustva-pripravnik, na određeno vrijeme školska 2017/2018 godina, 4 nastavna časa;

6. Nastavnik likovne kulture, 1 izvršilac sa radnim iskustvom od jedne godine i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme školska 2017/2018 godina, 1 nastavni čas;

7. Nastavnik fizičkog vaspitanja, 1 izvršilac sa radnim iskustvom od jedne godine i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme školska 2017/2018 godina, 6 nastavnih časova;

Opšti i posebni uslovi koje kandidat treba da ispunjava

Opšti uslovi

a) da je državljanin RS i BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

b) da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

v) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu,

g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata.

Pored navedenih opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidat za svako navedeno radno mjesto mora ispunjavati i posebne uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača u osnovnoj školi kao i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnim školama.

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na konkurs za prijem u radni odnos) pored navedenog, kandidat je dužan dostaviti:

1) ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2) dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili  uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

3) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

4) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca na navedenim poslovima, za radna mjesta za koje je potrebno radno iskustvo,

5) uvjerenje opštinskog /gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz porodice poginulog borca,

6) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

7) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Dana 16.10.2017. godine u 13 časova u prostorijama JU OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Srbac, ulica Mome Vidovića br.14, obaviće se intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu: JU OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" ulica Mome Vidovića br.14, 78 420 Srbac, Republika Srpska.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje u Srpcu. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

            *************************                                                                                                           

JU OŠ "DESANKA MAKSIMOVIĆ"       

78215 DRAGOČAJ

raspisuje:

KONKURS

za popunu slobodnog radnog mjesta

1. Nastavnik informatike, na određeno vrijeme do završetka školske 2017/18. godine, 11 časova, pripravnik – 1 izvršilac,

 Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu kandidati treba da ispunjavaju  i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i člana 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su :

- da je državljanin RS ili BiH , a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

- da je punoljetan , a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom  lične karte;

- da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj  sposobnosti koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo  izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu,

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem,

  Uz prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom) potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, potrebno je dostaviti sljedeća  dokumenta:

- Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent,

- Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

- Uvjerenje o državljanstvu,

- Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje sadrži podatke iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave i koji ispunjavaju uslove konkursa će se obaviti u prostorijama škole, dana 17.10.2017. godine (utorak) sa početkom u 10 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata i prijave kandidata koji ne pristupe na intervjuu neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu škole sa naznakom "ZA KONKURS".

*************

JU OŠ "BRANKO ĆOPIĆ" PRNjAVOR

  raspisuje

JAVNI KONKURS

Za popunu radnih  mjesta na određeno vrijeme

sa položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu

1. Nastavnik (vjeroučitelj) pravoslavne vjeronauke (centralna škola i PŠ Štrpci, određeno radno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja) – puna norma

2. Nastavnik/profesor razredne nastave (PŠ Donji Štrpci, određeno radno  vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja) – 1 izvršilac

Prijavljeni kandidati moraju da ispunjavaju opšte uslove propisane Zakonom o radu, uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, uslove iz Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, a prijem kandidata će se vršiti u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi odnosno sa odredbama Pravilnika koje nisu u suprotnosti sa odredbama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Potrebna dokumenta:

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs sa adresom prebivališta i brojem telefona), kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih uslova i to:

1. Uvjerenje o državljanstvu (ovjerena kopija)

2. Izvod iz matične knjige rođenih (ili kopija lične karte),

3. Ljekarsko uvjerenje koje je izdala nadležna zdravstvena ustanova, ne starije od šest mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat nakon završenog izbora po konkursu)

4. Uvjerenje o osuđivanosti odnosno neosuđivanosti u skladu sa članom 105. stav 1. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Škola će pribaviti službenim putem, za kandidate koji budu izabrani na konkursu.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju iz člana 7. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. Pravilnika i to:

5. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

6. Ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, kandidat je dužan dostaviti uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno obrazovnom procesu,

7. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

8. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

9. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i

12. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati, koji budu konkurisali za radno mjesto, pod brojem 1. moraju imati pribavljenu saglasnost nadležne crkve.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviti će se intervju dana, 16.10.2017. godine, u prostorijama JU Osnovna škola "Branko Ćopić" Prnjavor, sa početkom u 12.30 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Sva dokumentacija koju kandidati dostavljaju mora biti ovjerena (ovjerene kopije), i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se razmatrati.

Prijave sa potpunom dokumentacijom dostaviti u JU OŠ "Branko Ćopić" Prnjavor, ulica Rade Vranješević br.1A, u vremenu od 7 do 15 časova.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

*******************

GP "GRADIP" AD PRNjAVOR

 raspisuje

OGLAS

za prijem građevinskih radnika u radni odnos:

1. Tesar – veći broj izvršilaca

2. Zidar – veći broj izvršilaca

3. Armirač - veći broj izvršilaca

Uslovi za prijem radnika u radni odnos:

- da imaju potrebno znanje i radno iskustvo u struci za obavljanje poslova za koje je ovaj oglas raspisan.

Prijave dostaviti lično, mejlom ili poštom na adresu:

GP "Gradip" AD Prnjavor, Ulica Svetog Save broj 28 ili Banjaluka, ulica Kralja Alfonsa XIII broj 37.

****************

JU OŠ "STANKO RAKITA" BANjALUKA

Ul. Jove G. Popovića br. 9

78000 Banjaluka

 raspisuje:

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

1. Nastavnik/profesor matematike, 16 časova redovne nastave - jedan izvršilac na određeno vrijeme, do 31.8.2018.

Za navedeno radno mjesto traži se lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

Prijavljeni kandidati treba da ispunjavaju opšte uslove propisane Zakonom o radu, uslove propisane članom 104. Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, uslove propisane Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača a prijem kandidata će se vršiti u skladu sa odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi odnosno sa odredbama Pravilnika koje nisu u suprotnosti sa odredbama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Potrebna dokumentacija:

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, uz naznačenje adrese prebivališta i broja telefona), kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih uslova, i to:

1. uvjerenje o državljanstvu (ovjerena kopija),

2. izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

3. ljekarsko uvjerenje (ne starije od šest mjeseci) o radnoj sposobnosti izdato od nadležne zdravstvene ustanove – prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. uvjerenje da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem – navedeno škola pribavlja po službenoj dužnosti za izabranog kandidata.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost posebnih uslova za zasnivanje radnog odnosa propisanu Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi i to:

1.       ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2.       ovjerenu fotokopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

3.       dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

4.       uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

5.       uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

6.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, za kandidate iz kategorije porodice poginulog borca,

7.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, za kandidate iz kategorije ratnih vojnih invalida,

8.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, za kandidate iz kategorije boraca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se intervju dana 18.10.2017. godine, u prostorijama JU OŠ "Stanko Rakita" Banjaluka, sa početkom u 9 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko ne pristupe intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće biti uzete u razmatranje.

Prijave sa dokumentacijom i naznakom "za konkurs" dostaviti na adresu škole.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

************

REPUBLIKA SRPSKA

JU TEHNOLOŠKA ŠKOLA

BANjALUKA, Pilanska bb

 raspisuje:

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

1.       Profesor - za nastavne predmete: estetika struke i estetsko-korektivna kozmetika (Akademski slikar – prof. likovne umjetnosti), ukupno 4 časa sedmično, 1 izvršilac na određeno vrijeme, najduže do 31.8.2018. godine, lice bez radnog  iskustva – pripravnik.

Kandidati pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa propisanih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 75. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije):

- diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

- dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

 - uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije

porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za izbor kandidata obaviće intervju i testiranje dana 16.10.2017. godine (ponedjeljak) u 12 časova u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Svi kandidati će biti obaviješteni pismenim putem o izboru kandidata.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od šest mjeseci.

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti. 

Škola ne vraća dostavljenu dokumentaciju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama "Glas Srpske".

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti na adresu škole:

JU Tehnološka škola Banjaluka, Pilanska bb, sa naznakom "Za Komisiju za izbor kandidata".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana