За старе машине Фармланда 200.000 КМ

Милијана Латиновић
За старе машине Фармланда 200.000 КМ

Бањалука - На првој продаји имовине Говедарске фарме “Фармланд” из Нове Тополе, која је одржана јуче у кругу предузећа, продата је трећина заплијењених ствари, за које је понуђено око 200.000 марака.

Адвокат Мирослава Дринић, која заступа 55 бивших радника “Фармланда”, рекла је за “Глас Српске” да је лицитација протекла у реду, те да се пријавило 15 купаца.

- Радници потражују 300.000 КМ и ово што је продато није довољно за измирење цијелог дуга. Имали смо 59 пописаних ставки, није све продато. Излицитирано је око 200.000 КМ, а купци имају рок од три дана да уплате новац, па ћемо видјети колико ће бити укупно на рачуну - рекла је Дринићева.

Она је подсјетила да су за вријеме пописа имовине у “Фармланду” затекли неколико неисправних трактора, агрегата и пољопривредних прикључака, те да ниједна заплијењена машина није могла бити продата по цијени нижој од половине процијењене вриједности.

Огорчени радници не губе наду да ће добити бар дио зарађеног новца.

- Наду нам је вратило то што је ипак било купаца иако су све заплијењене ствари старо жељезо и мало шта је у исправном стању. Очекујемо да ћемо након ове продаје добити бар дио зарађених плата које нам предузеће дугује. Нећемо одустати од борбе за оно што нам припада - рекла је за “Глас Српске” бивша радница “Фармланда” Борка Вујмиловић.

Бивши радници “Фармланда” су 31. октобра у пратњи адвоката и судске полиције ушли у то предузеће да би пописали имовину и тако наплатили дугове за које имају правоснажне пресуде.

“Фармланду” су још 2016. године блокирани рачуни због неизмирених милионских обавеза. Ово предузеће дугове има и према Пореској управи РС који су на крају августа ове године износили 4,4 милиона КМ.

Попис имовине

Мирослава Дринић је истакла да у октобру, када су пописивали имовину говедарске фарме, радници и она нису успјели да обиђу цијело предузеће.

- Остало нам је да попишемо имовину у управној згради и дијелу круга предузећа. Планирано је да сутра у 14 часова попишемо тај дио - рекла је Дринићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана