Volkswagen ће инвестирати у БиХ?

Агенције
Volkswagen ће инвестирати у БиХ?

Штутгарт - У оквиру тематске посјете аутомобилским брендовима Њемачке, представници Привредне коморе Федерације БиХ и Агенције за промоцију страних инвестиција БиХ, протекле седмице су одржали неколико састанака. Између осталог одржан је и састанак с делегацијом Волксњагена, на којој је било ријечи о могућем инвестирању њемачке компаније у БиХ.

Састанци са представницима Волксњагена су одржани у канцеларији Привредне коморе ФБиХ у Форум Аутовисиону, истраживачко-развојном центру Волксњагена, који Комора већ другу годину користи за промоцију аутомобилске индустрије ФБиХ.

Разговарано о тренутном стању аутомобилске индустрије са аспекта VW-а, као и о плановима за наредни период, а посебан акцент је стављен на могућност инвестирања VW-а у БиХ, те су том приликом договорени наредни кораци и активности које је неопходно реализовати.

Поред састанака у сједишту Волксњагена, одржани су састанци у Штутгарту, тачније центру Мерцедес-Бенза граду Синделфингену, са представницима истоимене компаније, гдје су представљене компаније из БиХ које се баве аутомотивом, те као наредна активност је договорена заједничка посјета и представљање компанија из БиХ представницима Даимлера АГ.

Од посебног значаја је посјета Техничком универзитету Грац, одјељењ Virtual Vehicle, гдје се са представницима и професорима разговарало о могућностима сарадње са компанијама из БиХ, као и отварању развојног кабинета Virtual Vehicle Ресеарцх Центера у Сарајеву.

Том приликом су презентирана тренутна достигнућа виртуелне вожње и у којем смјеру се креће те је договорена и посјета у наредном период Привредној комори ФБиХ и компанијама које се баве аутомотивом, а којима би представљена тематика могла бити интересантна, саопштено је из Привредне коморе ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана