»ТУШ« затвара све радње у БиХ

Агенције
»ТУШ« затвара све радње у БиХ

Бањалука - Словеначки трговачки ланац „ТУШ" потврдио је да затвара све своје продајне објекте у Босни и Херцеговини, образлажући то "природним катастрофама", а одговорност за овај потез пребацује на фирме у БиХ.

Ово се наводи у електронској пошти коју је "ТУШ" послао свим добављачима у БиХ, а која је у посједу бањалучког пословног портала "Capital.ba".

На обавјештење су домаћи добављачи реаговали бурно, без устручавања оптужујући "ТУШ" да их покушавају преварити, користећи "природне катастофе као изговор што је само још једна у низу дрскости и бахатости".

''Због тешке ситуације и нестабилног окружења "ТУШ Trade" је од данас покренуо све формалне поступке за затварање продавница у Босни и Херцеговини'',  стоји у обавјештењу управе „ТУШ-а" које је стигло на електронску пошту 92 добављача у БиХ.

''Предузеће је ове године планирало побољшање пословања, али тешку економску ситуацију и мању куповну моћ на том подручју су додатно погоршале природне катастрофе и самовољни чинови одређених добављача који нису имали разумијевање за ситуацију, те су својим блокадама пословања онемогућили њезино рјешавање такође и према осталим нашим партнерима. Због наведеног се подузеће суочавало са великим изазовима у пословању и на крају одлучило да затвори продавнице'', наводи управа „ТУШ-а".

"Capital" додаје да су огорчени добављачи безуспјешно покушавали на адресе наведене у обавјештењу да добију више детаља.

Директор фирме за увоз и дистрибуцију месних и млијечних прерађевина „Intercamp" Недим Каламујић је послао маил "Тушу" у којем их отворено оптужује за превару.

Портал "Capital" је 16. октобра објавио текст у којем је открио да се "ТУШ" повлачи из БиХ, те да намјеравају остати дужни више од 20 милиона КМ добављачима из БиХ.

Дан послије УИО БиХ је покренула опсежну контролу, индиректно потврђујући да "ТУШ" гаси своје фирме, да су неоправдано тражили поврат ПДВ-а, да врше сумњиве трансакције са повезаним правним лицима, као и да су обје фирме у милионским губицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана