ТР “Братунац” ће извозити оружје у Саудијску Арабију

ATV
ТР “Братунац” ће извозити оружје у Саудијску Арабију

Абу ДАБИ - На највећем сајму војне опреме на свијету у Абу Дабију гдје се представио и Технички ремонт Братунац, потписан је меморандум о разумијевању са врло значајном Саудијском компанијом “Сциенце тецхнологy”, а затим је потписан и један његов додатак.

Компанија из Саудијске Арабије прихватила је и прву пословну понуду компаније из Братунца. Ријеч је о уговору о продаји производа Техничког ремонта, јавила је “Алтернативна телевизија”.

“Улазимо на тржиште Саудијске Арбије на један врло квалитетан начин, јер је ријеч о државној компанији. У наредном периоду ћемо преко њих пласирати своје производе, технологије и знања на територију Саудијске Арабије. Република Српска и компанија из Братунца за њих су једно значајно откриће. ТРБ им је представио производне машине за хуманитарно деминирање, оклопно возило Деспот, али и остали програм”, рекао је Љубомир Боровчанин, замјеник генералног директора Техничког ремонта Братунац.

И за Саудијску Арабију потписивање меморандума са компанијом из Братунца је веома значајно.

“Осјећамо да постоји јако пуно добрих производа и високе технологије коју можемо да понудимо као инвеститорска група која представља Саудијску Арабију, и јако смо задовољни што овај споразум можемо да доведемо на један виши ниво. Један од њих је уговор о представљању који нам обезбјеђује да моментално морамо почети да нудимо производе наше партнерске компаније бројним компанијама са којима ми сарађујемо. Ми имамо јако дугу традицију и пуно компанија са којима сарађујемо. Такође смо потписали још један важан документ који нам обезбјеђује заједничку компанију у локалној средини, у Саудијској Арабији послије које ћемо моћи да заједно нудимо услуге на овом тржишту наше партнерске компаније”, рекао је Др. Ахмед Алкусајер, потпредсједник пословног развоја.

Међународни сајам одбране окупио је хиљаде учесника који су изложили велики број опреме и наоружања, јавила је АТВ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана