Srbijagas kupio Bijeljina-gas

Srna
Srbijagas kupio Bijeljina-gas

Bijeljina - Kompanija "Srbijagas" kupila je 80 odsto udjela u kompaniji "Bijeljina-gas" koja je osnovana 2009. godine radi gasifikacije grada, rekao je Srni bijeljinski advokat Miloš Stevanović.

Stevanović, koji je postao savjetnik generalnog direktora kompanije Dušana Bajatovića i "Srbijagasa" za njihove investicije u Republici Srpskoj i BiH, ocjenjuje da se na ovaj način potvrđuje snaga veza Srpske i Srbije i kroz energetski sektor.

"'Srbijagas' ima namjeru da završi projekat gasifikacije Bijeljine vrlo brzo, a strategija kompanije je dugoročnija i obuhvata širenje poslovanja u regionu, tako da Republika Srpska ima čast i zadovoljstvo da dočeka jednog od najvećih srpskih investitora koji ulaze preko Bijeljine i siguran sam da će nastaviti svoje širenje po cijeloj Republici", rekao je Stevanović.

On je naveo da je vlasnik "Bijeljina-gasa" 80 odsto bila društvena kompanija "Novi Sad-gas", a 20 odsto grad Bijeljina.

"Partner iz Novog Sada je posljednje tri-četiri godine imao poteškoća kada je u pitanju finansiranje projekta, a bio je dužan i 'Srbijagasu', tako da je faktički 'Srbijagas' za dio dugova kupio kompaniju 'Bijeljina-gas'", rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, u "Bijeljina-gasu" je već postavljena nova uprava i formiran Upravni odbor u kojem grad Bijeljina ima jednog predstavnika, a "Srbijagas" četiri. 

Stevanović je najavio da će novi direktor "Bijeljina-gasa" Blaženka Mandić već za nekoliko dana preuzeti poslovanje preduzeća.

On kaže da i imenovanje Mandićeve, koja je zamjenik generalnog direktora "Srbijagasa", pokazuje kolika je ozbiljnost i predanost kompanije da završi projekat u Bijeljini i nastavi širenje u Republici Srpskoj i BiH.

Stevanović navodi da je gasovod od Šepka do Bijeljine dug 24 kilometra i da može vrlo brzo biti pušten u rad, te da je mreža gasovoda od 320 kilometara u gradu funkcionalna.

Vrijednost projekta gasifikacije u Bijeljini je 30 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana