“Слатекс” продат за 2,2 милиона

Маријана Миљић
“Слатекс” продат за 2,2 милиона

Бањалука - Завод за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић” из Бањалуке купио је јуче на шестој лицитацији Геронтолошки центар “Слатекс” из Слатине код Лакташа за 2,2 милиона марака.

Стечајни управник “Слатекса” Влајко Гурешић након одржане лицитације рекао је да је овај геронтолошки центар продат по најнижој цијени од 2,2 милиона која је и наведена у јавном позиву.

- Завод “Др Мирослав Зотовић” обавезан је да у року од мјесец уплати излицитирани износ новца. Купац је испунио све услове из јавног позива, односно наставиће основну дјелатност Геронтолошког центра и запослити одређени број радника - рекао је Гурешић.

Завод ће, након што уплати новац, постати власник комплетно уређеног Геронтолошког центра у Слатини са смјештајним капацитетом који чине 174 лежаја у 99 соба, као и осталих помоћних објеката.

Гурешић је подсјетио и да укупна потраживања од “Слатекса” износе 11 милиона, те да ће од продаје бити намирена потраживања повјерилаца само у износу од 25 одсто.

Претходних пет покушаја продаје имовине “Слатекса” је пропало јер није било купаца. Имовина овог центра процијењена је на 7,76 милиона КМ и једино је на првој лицитацији нуђена за тај износ.

Након тога услиједио је пад цијене имовине, па је на другој и трећој лицитацији она нуђена за 2,58 милиона марака, а на четвртој и петој за додатних 100.000 КМ мање. На шестој лицитацији цијена је пала за 280.000 марака.

Геронтолошки центар “Слатекс” отворен је 2011. године, а сви рачуни овог центра блокирани су од 2015. године, због чега је покренут поступак ликвидације над овом јавном установом. Томе је кумовала лоша попуњеност овог центра, али и оптерећеност бројним кредитима. Окружни привредни суд у Бањалуци у марту 2017. године обуставио је поступак ликвидације над “Слатексом” и покренуо стечај.

Цијена имовине по лицитацијама

* 7,76 милиона - прва

* 2,58 милиона - друга

* 2,58 милиона - трећа

* 2,48 милиона - четврта

* 2,48 милиона - пета

* 2,2 милиона - шеста

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана