Руски гас стиже у РС

Агенције
Руски гас стиже у РС

БАЊАЛУКА - Уговор о директној испоруци гаса из Русије Републици Српској (РС) данас су у Санкт Петербургу потписали представници руског "Гаспром експорта" и предузећа из РС "Гас-Рес".

Међутим, директор предузећа "Гас-Рес" РС Слободан Пухалац није прецизирао о којим количинама природног гаса је ријеч ни по којој цијени.

''Уговор је потписан на претпостављене количине које су у плану РС за гасификацију у овој и наредној години. Ја у овом тренутку не бих говорио о количинама, нити цијенама. То остаје у домену пословне тајне '', казао  је Пухалац у телефонској изјави за Радио РС-а.

Наводи да су те количине гаса "сасвим довољне за почетак", за индустријске произвођаче у РС и оне дистрибуције које су у функцији или ће бити у функцију.

''Ту рачунамо, прије свега, на Бијељину'', додао је Пухалац.

И цијена је пословна тајна, а ни о њој није желио говорити, уз тврдњу да је "сигурно" повољнија од оне коју је досад имао било који од "наших потрошача преко посредника".

Пухалац тврди и да овај уговор отвара процес гасификације, а онима који су већ потрошачи гаса омогућава сигурно снабдијевање и "пристојну цијену".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана