Русија кључна за развој пословања

Срна
Русија кључна за развој пословања

Београд - Српски пословни лидери виде Русију као земљу кључну за раст и развој пословања и сматрају да увођење конкурентног пореског система треба да буде приоритет за Владу, показује анкета проведена међу пословним лидерима на Свјетском економском форуму у Давосу у којој су учествовали и пословни лидери из Србије, а чији су резултати објављени данас на 22. "Копаоник бизнис форуму".

Чак 45 одсто генералних директора из Србије изјаснило се да су "веома увјерени" у раст прихода својих компанија у наредних 12 мјесеци, што их чини већим оптимистима од колега у региону. 

Генерални директори у Србији су скоро подједнако оптимистични као колеге у свијету, јер их је 89 одсто увјерено у раст прихода у овом периоду, преносе београдски медији. 

У складу са глобалним трендом, 76 одсто директора у Србији наводи да планира увођење иницијативе за смањење трошкова у 2015. години. 

Компаније које послују у Србији све више се опредјељују за различите облике реструктурисања, укључујући успостављање стратешких савеза и заједничких подухвата. 

Када је ријеч о пословним факторима, генерални директори у Србији највише брину због високе, односно промјенљиве цијене енергије и недоступности адекватно обучених кадрова. 

Око 32 одсто директора у Србији каже да ће повећати број запослених у својим организацијама, док 39 одсто очекује смањење броја запослених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана