Радници лакше до посла у иностранству

Ј. Д.
Радници лакше до посла у иностранству

Бањалука - Магазин "ЕУ посао" који се ових дана појавио на киосцима широм Републике Српске заинтересованима може да помогне у проналажењу посла у земљама Европске уније.

Поред стотинак огласа за радна мјеста, први овакав мјесечни магазин у региону садржи све потребне информације у вези са одласком на рад у земље ЕУ, а циљ магазина је да помогне људима који су због недостатка посла у својим срединама, спремни да запослење потраже у иностранству.

Главни и одговорни уредник магазина Светислав Стојановић наглашава да циљ овог магазина није да подстакне одлив радне снаге, већ да се прихвати реалност.

- Само Њемачка ће ове године запослити око 30.000 радника у дефицитарним областима, а та радна мјеста могу попунити грађани из  РС, ФБиХ, Србије и Црне Горе гдје  се магазин и продаје. Они ће равноправно учествовати у трци за посао, јер за огласе које објављујемо услов није посједовање пасоша неке од земаља чланица ЕУ - рекао је Стојановић.

Додаје да је овај магазин остварио сарадњу са двадесетак њемачких агенција за запошљавање, тако да је лепеза радних мјеста веома шаролика, почевши од физичких и помоћних послова, преко занатлија, медицинских сестара, возача, до ИТ сектора и послова за који је потребна висока стручна спрема.

Поред понуде послова читаоци ће моћи пронаћи информације о документима, подношењу пријава, радним уговорима и друго.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана