Putin uvjeren u prednosti kvasa nad koka-kolom

Agencije
Putin uvjeren u prednosti kvasa nad koka-kolom

Moskva - Predsjednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će pomoći domaćim proizvođačima da osvoje rusko tržiše.

"Činjenica je da imamo svoja nacionalna bezalkoholna pića, uključujući kvas, i da ih je potrebno promovisati", rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da to ne treba da se radi direktivom, tako što bi nekog otjerali sa tržišta stvaranjem nepovoljnih uslova, prenio je Tas.

"Možemo i potrudićemo se da vam pomognemo da osvojite rusko nacionalno tržište koje vam po pravu pripada", poručio je ruski predsjednik.

Prema njegovim riječima, konkurencija je ozbiljna, a kao primjer je naveo Koka-kolu,   iako je napomenuo da stručnjaci taj napitak smatraju štetnim, naročito za djecu.

Putin je dodao da podrška nacionalnim proizvođačina i brendovima nije jednostavan proces, ali će vlasti nastojati da pomognu.

Takođe je obećao podršku i stranim proizvođačima automobila koji dolaze na rusko tržište sa namjerom da u toj zemlji obavljaju više od 50 odsto svoje proizvodnje.

"Naravno da ćemo podržati i domaće proizvođače, ali uz njih i strane, koji će u Rusiji proizvoditi više od polovine (svoje proizvodnje)", kazao je šef ruske države.

On je potvrdio da je kao jednu od uzvratnih mjera na zapadne sankcije vlada predlagala da se uvede zabrana uvoza automobila.

"Zbog čega, kad svi svjetski brendovi već rade u Rusiji?", zapitao je Putin.

On je takođe naglasio da pri "trenutnom kursu rublje to nema nikakvog ekonomskog smisla, jer je kurs sam po sebi sve stavio na mjesto".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana