Путин увјерен у предности кваса над кока-колом

Агенције
Путин увјерен у предности кваса над кока-колом

Москва - Предсједник Русије Владимир Путин обећао је да ће помоћи домаћим произвођачима да освоје руско тржише.

"Чињеница је да имамо своја национална безалкохолна пића, укључујући квас, и да их је потребно промовисати", рекао је Путин на годишњој конференцији за новинаре.

Он је додао да то не треба да се ради директивом, тако што би неког отjерали са тржишта стварањем неповољних услова, пренио је Тас.

"Можемо и потрудићемо се да вам помогнемо да освојите руско национално тржиште које вам по праву припада", поручио је руски предсједник.

Према његовим ријечима, конкуренција је озбиљна, а као примјер је навео Кока-колу,   иако је напоменуо да стручњаци тај напитак сматрају штетним, нарочито за дјецу.

Путин је додао да подршка националним произвођачина и брендовима није једноставан процес, али ће власти настојати да помогну.

Такође је обећао подршку и страним произвођачима аутомобила који долазе на руско тржиште са намјером да у тој земљи обављају више од 50 одсто своје производње.

"Наравно да ћемо подржати и домаће произвођаче, али уз њих и стране, који ће у Русији производити више од половине (своје производње)", казао је шеф руске државе.

Он је потврдио да је као једну од узвратних мјера на западне санкције влада предлагала да се уведе забрана увоза аутомобила.

"Због чега, кад сви свјетски брендови већ раде у Русији?", запитао је Путин.

Он је такође нагласио да при "тренутном курсу рубље то нема никаквог економског смисла, јер је курс сам по себи све ставио на мјесто".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана