Prvi kupci u Delta planetu na jesen 2018.

Marijana Miljić
Prvi kupci u Delta planetu na jesen 2018.

Beograd - Šoping mol "Delta planet" u Banjaluci, čija je gradnja uveliko počela, otvoriće vrata kupcima na jesen 2018. godine.

Da neće doći do probijanja rokova, obećali su čelnici "Delta holdinga", koji su ugostili novinare iz RS, Slovenije i Hrvatske.

- Sve ide planiranom dinamikom i šoping mol u Banjaluci, u koji će biti uloženo 70 miliona evra, otvoriće vrata na jesen iduće godine. Time će biti otvorena i nova radna mesta, a Banjaluka će dobiti jedan od najsavremenijih tržnih centara na ovim prostorima. Za sada nemamo najavu novih projekata u BiH, ali nikada se ne zna. Pojedine projekte dogovorimo i u roku od sedam dana, a takav slučaj bio je sa hotelom u Ljubljani - kazala je viša potpredsjednica "Delta holdinga" za strategiju i razvoj Marija Desivojević-Cvetković.

"Delta holding" je kupio i šoping mol u bugarskom gradu Varni na Crnom moru, koji će prve kupce dočekati na proljeće 2018. godine. Vrijednost ovog projekta je 120 miliona evra.

- Izlazak na međunarodno tržište najveći je naš poslovni poduhvat u ovoj godini. Krajem meseca svečano ćemo otvoriti i hotel "Interkontinental" u Ljubljani, u čiju je gradnju uloženo 50 miliona evra - kazala je Desivojević-Cvetković.

"Delta holding" je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario 243 miliona evra prihoda, što je rast od 13 odsto u odnosu na isti period 2016. godine.

- U prihodima sa više od 60 odsto učestvuje "Delta agrar". Reč je o izvozno orijentisanoj kompaniji koja posluje u sklopu "Delta holdinga" sa natprosečnim rezultatima proizvodnje zahvaljujući kontinuiranim investicijama koje su samo u prvoj polovini ove godine iznosile sedam miliona evra - kazao je potpredsjednik "Delta holdinga" za poljoprivrednu proizvodnju Ivan Kostić.

"Delta agrar" bavi se primarnom proizvodnjom, stočarstvom, voćarstvom i distribucijom. U okviru "Delta holdinga" posluju i "Delta fud procesing", "Delta DMD", "Delta DTS" i "Delta ril estejt".

Mladi lideri"

"Delta holding" je raspisao konkurs za šestu generaciju mladih lidera.

- Mi ne tražimo ljude sa iskustvom. Program mladih lidera je inovativni projekat u oblasti zapošljavanja i edukacije mladih sa tek završenim fakultetom - kazala je Marija Desivojević-Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana