Први купци у Делта планету на јесен 2018.

Маријана Миљић
Први купци у Делта планету на јесен 2018.

Београд - Шопинг мол "Делта планет" у Бањалуци, чија је градња увелико почела, отвориће врата купцима на јесен 2018. године.

Да неће доћи до пробијања рокова, обећали су челници "Делта холдинга", који су угостили новинаре из РС, Словеније и Хрватске.

- Све иде планираном динамиком и шопинг мол у Бањалуци, у који ће бити уложено 70 милиона евра, отвориће врата на јесен идуће године. Тиме ће бити отворена и нова радна места, а Бањалука ће добити један од најсавременијих тржних центара на овим просторима. За сада немамо најаву нових пројеката у БиХ, али никада се не зна. Поједине пројекте договоримо и у року од седам дана, а такав случај био је са хотелом у Љубљани - казала је виша потпредсједница "Делта холдинга" за стратегију и развој Марија Десивојевић-Цветковић.

"Делта холдинг" је купио и шопинг мол у бугарском граду Варни на Црном мору, који ће прве купце дочекати на прољеће 2018. године. Вриједност овог пројекта је 120 милиона евра.

- Излазак на међународно тржиште највећи је наш пословни подухват у овој години. Крајем месеца свечано ћемо отворити и хотел "Интерконтинентал" у Љубљани, у чију је градњу уложено 50 милиона евра - казала је Десивојевић-Цветковић.

"Делта холдинг" је у првих шест мјесеци ове године остварио 243 милиона евра прихода, што је раст од 13 одсто у односу на исти период 2016. године.

- У приходима са више од 60 одсто учествује "Делта аграр". Реч је о извозно оријентисаној компанији која послује у склопу "Делта холдинга" са натпросечним резултатима производње захваљујући континуираним инвестицијама које су само у првој половини ове године износиле седам милиона евра - казао је потпредсједник "Делта холдинга" за пољопривредну производњу Иван Костић.

"Делта аграр" бави се примарном производњом, сточарством, воћарством и дистрибуцијом. У оквиру "Делта холдинга" послују и "Делта фуд процесинг", "Делта ДМД", "Делта ДТС" и "Делта рил естејт".

Млади лидери"

"Делта холдинг" је расписао конкурс за шесту генерацију младих лидера.

- Ми не тражимо људе са искуством. Програм младих лидера је иновативни пројекат у области запошљавања и едукације младих са тек завршеним факултетом - казала је Марија Десивојевић-Цветковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана