Propao i 20. pokušaj prodaje “Medicinske elektronike“

Propao i 20. pokušaj prodaje “Medicinske elektronike“ 26.01.2018 08:57 | Capital.ba

Banjaluka - Medicinska elektronika u stečaju ni na 20. licitaciji, koja je u četvrtak održana u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci, nije uspjela da nađe kupca za preostala dva objekta u centru grada koja su na prodaju ponuđena po početnoj cijeni od 3,1 miliona KM.

Stečajni upravnik Medicinske elektronike Lazo Tomić rekao je da je i ova licitacija propala jer se niko od potencijalnih kupaca nije prijavio.

Kaže da će u dogovoru sa sudijom odlučiti kada će i pod kojim uslovima biti održana nova licitacija. Ipak, kazao je da se mora voditi računa i o tome da cijena ne može ići mnogo ispod one koja je realna.

Jedno od rješenja vidi u tome da zgrade, umjesto novca, ponudi najvećem razlučnom povjeriocu, Unikredit banci, koja potražuje 3,1 miliona KM od Medicinske elektronike.

„Ta banka je prvoupisana i taj iznos je dobila putem suda. Valjda je i njima stalo da se cijena više ne spušta. Vidjećemo, sve zavisi od dogovora u sudu, Odbora povjerilaca i njih“, kazao je Tomić.

Procijenjena vrijednost objekata „A“ i „B“ koji se prodaju iznosi 7,8 miliona KM.

Ovi objekti su bili prodati banjalučkom bokserskom sudiji Zdravku Milojeviću za 3.200.001 KM, ali nakon što u zakonskom roku nije uplatio izlicitirani iznos, i ta licitacija je proglašena neuspjelom.

Medicinska elektronika je 2013. godine prodala medicinski dio (objekat C) privatnoj zdravstvenoj ustanovi „Dea Medica“ Banjaluka za jednu petinu početne cijene, odnosno za dva miliona KM. Procijenjena vrijednost ovog objekta bila je 9,67 miliona KM.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica