Пропао и 20. покушај продаје “Медицинске електронике“

Пропао и 20. покушај продаје “Медицинске електронике“ 26.01.2018 08:57 | Capital.ba

Бањалука - Медицинска електроника у стечају ни на 20. лицитацији, која је у четвртак одржана у Окружном привредном суду у Бањалуци, није успјела да нађе купца за преостала два објекта у центру града која су на продају понуђена по почетној цијени од 3,1 милиона КМ.

Стечајни управник Медицинске електронике Лазо Томић рекао је да је и ова лицитација пропала јер се нико од потенцијалних купаца није пријавио.

Каже да ће у договору са судијом одлучити када ће и под којим условима бити одржана нова лицитација. Ипак, казао је да се мора водити рачуна и о томе да цијена не може ићи много испод оне која је реална.

Једно од рјешења види у томе да зграде, умјесто новца, понуди највећем разлучном повјериоцу, Уникредит банци, која потражује 3,1 милиона КМ од Медицинске електронике.

„Та банка је првоуписана и тај износ је добила путем суда. Ваљда је и њима стало да се цијена више не спушта. Видјећемо, све зависи од договора у суду, Одбора повјерилаца и њих“, казао је Томић.

Процијењена вриједност објеката „А“ и „Б“ који се продају износи 7,8 милиона КМ.

Ови објекти су били продати бањалучком боксерском судији Здравку Милојевићу за 3.200.001 КМ, али након што у законском року није уплатио излицитирани износ, и та лицитација је проглашена неуспјелом.

Медицинска електроника је 2013. године продала медицински дио (објекат Ц) приватној здравственој установи „Деа Медица“ Бањалука за једну петину почетне цијене, односно за два милиона КМ. Процијењена вриједност овог објекта била је 9,67 милиона КМ.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица