Prijedorska Patrija dobila kupca, otvaranje do jeseni

RTRS
Prijedorska Patrija dobila kupca, otvaranje do jeseni

Prijedor - Nakon višegodišnje agonije zbog neriješenih imovinskih odnosa, robna kuća "Patrija" u centru Prijedora, prodata je preduzeću MG MIND iz Mrkonjić Grada. Ovo preduzeće "Patriju" je kupilo od austrijske kompanije "Heta", koja je prije nekoliko godina preuzela sva nenaplativa potraživanja od HIPO banke.

Nadaleko čuvenu robnu kuću "Patrija", nekada su zvali - Kraljica Prijedora. Posljednjih godina, prazna i devastirana propadala je u centru grada. Vijest o kupovini ovog čuvenog objekta, u vlasništvu nekadašnje "Trgoprodaje", obradovala je Prijedorčane.

U "zlatna vremena", robna kuća "Patrija" zapošljavala je više od 150 radnika.

Bivši radnici ne žele pred kamere. Ipak, sjećaju se, u "Patriji" se moglo naći sve - od igle do lokomotive. Roba je bila visokog kvaliteta, a promet enormnih razmjera. Od kupca, vlasnika preduzeća MG MIND, Mladena Milanovića, stiglo je pisano saopštenje u kojem se navodi da je kupoprodajna cijena poslovna tajna i da će u objekat biti uložena znatna sredstva. Milanović najavljuje razgovore sa prijedorskom Gradskom upravom, a cilj je da "Patrija" postane tržni centar, i da budu otvorena nova radna mjesta. Koliko, za sada se ne navodi. Grad Prijedor podržava kupovinu "Patrije".

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kaže da Grad pozdravlja informaciju da je robnu kuću kupio pouzdan investitor koji posluje u Republici Srpskoj i BiH, ali i šire, uz nadu da će u nju biti uložena znatna sredstva.

Kupovinu "Patrije" podržao je i bivši gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

- To će biti još jedan ukras Prijedora i mjesto gdje će se zaposliti određen broj ljudi i zato ovo podržavam - istakao je Pavić.

U saopštenju, kupac "Patrije" navodi da je u toku izvršni postupak, a uskoro će uslijediti preuzimanje objekta. Nezvanično, otvaranje obnovljene robne kuće planirano je do jeseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana