Преузмите 50 Евра и тргујте са преко 40 валутних парова на свјетској берзи

Агенције
Преузмите 50 Евра и тргујте са преко 40 валутних парова на свјетској берзи

FXLider, свим читаоцима Гласа Српске, даје 50 евра за успешан почетак трговања валутним паровима, на јединој берзи на којој инвеститори могу зарадити и на расту али и на паду вредности валута.

Преузмите 50 ЕУРА за трговање овдје.

Уобичајено, цијене валута имају ниску волатилност, међутим, бурни политички и економски догађаји довели су до већих турбуленција на тржишту валута него што је то уобичајено. На уласку у другу половину 2015. године занимљиво би било погледати које су валуте од почетка године имале највећи  пад, а које највећи раст.

Опоравак економије САД-а довео је до тога да долар настави да се опоравља и од почетка године оствари највећи раст међу валутама најразвијенијих економија свијета. Приближавање стопе незапослености као и инфлације циљним вредностима довело је до тога да се све више спекулише и о повећању каматних стопа што додатно јача америчку валуту. Долар индекс је од почетка године порастао око 6.5%.

Са друге стране евро је у константном паду од почетка године. Веома спор економски опоравак довео је до тога да ЕЦБ почетком марта уведе програм монетарног стимулисања.  Масивном куповином обвезница ЕЦБ ће значајно повећати ликвидност на тржишту када је евро у питању и тиме покушати да путем јефтинијих кредита новац доспије и у реалну економију. Поред тога, криза у којој се Грчка нашла додатно је дестабилизовала евро, који је од почетка године пао 11% у односу на долар.

Руска рубља је била снажно погођена 2014. године када је изгубила скоро 40% своје вредности као посљедица уведених санкција и ниске цијене нафте.  За сада, у 2015. години рубља је стабилна. Међутим, негативан талас из претходне године, из Русије пренио се  ове године на бивше чланице Совјетског Савеза  међу којима и Украјину , Бјелорусију, Азербејџан и Молдавију  због чега су њихове националне валуте ове године међу онима са највећим падом.  

Скандинавске земље и ако нису чланице зоне евра,  блиско су повезане са европском економијом. Валуте Шведске и Норвешке, чије се економије у многоме ослањају на производњу нафте од почетка године пале су око 10% чиме је настављен пад из претходне године.

Швајцарски франак који је током прошле године пао 12%,  током ове године је у односу на долар остварио раст захваљујући контраверзној одлуци Швајцарке централне банке да укине паритет франка и евра. И Британска фунта има позитиван скор у односу на долар. Након стабилног почетка године добри резултати британске економије утицали су да национална валута ојача и уз раст од 2.5% тренутно се налази у близини највишег нивао у односу на долар од почетка године.

Економије Аустралије и Канаде које су традиционално стабилне, током економских превирања нису успијеле да се одупру притиску веома ниске цијене роба посебно нафте.  Канадски долар пао је преко 9% док је Аустралијски долар пао око 7%. Новозеландски долар који је уско повезан са аустралијском економијом такође је изгубио око 12%.

Интересантно је примјетити да неке од валута које су током 2014. године биле међу онима са највећим губитком као што су Јапански јен (16%) и Аргентински пезос (10%), ове су године имале значајно мањи пад.

Преузмите 50 ЕВРА за трговање овдје.

FXLider има сарадњу са Fortrade Limited – компанијом ауторизованом и регулисаном у UK од стране FCA (Financial Conduct Authority) под лиценцом број 609970.

Упозорење о ризику и одрицање од одговорности Уговори за разлику у цијени (CFD) представљају производе који се ослањају на финансијски leverix и носе висок ниво ризика за Ваш капитал јер цијене могу брзо да постану неповољне за Вас. Губици могу да премаше Ваше депозите и од Вас би се могло захтјевати да извршите додатне уплате. Ови производи можда неће бити прикладни за све клијенте и због тога морате бити сигурни да сте разумјели ризике, а потражите и независан савјет. Овај материјал не представља понуду, тражење нити трансакцију у погледу било ког финансијског инструмента. FXLider не прихвата никакву одговорност за било какву употребу ових коментара нити за посљедице које из тога могу да проистекну. Не даје се никакво увјеравање нити гаранција за тачност или потпуност ових података. Слиједствено томе, свако лице које поступи према њима, чини то у потпуности на сопствени ризик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана