Предузећима подршка већа од 200.000 КМ

nezavisne.com
Предузећима подршка већа од 200.000 КМ

Бањалука - Привредна комора Републике Српске расписала је јавни позив за додјелу средстава у оквиру Пројекта за подршку привредним друштвима у активностима обуке радне снаге, увођења, сертификације и ресертификације стандарда квалитета и приступа тржиштима.

Пројекат је намијењен малим и средњим предузећима, групи привредних друштава или организацијама које врше услугу за привредна друштва која послују у сектору дрвопрераде, металопрераде или текстила.

Средства Пројекта подршке у укупном износу од 202.000 КМ су обезбијеђена кроз уговоре са УСАИД Пројектом развоја радне снаге и повећаног приступа тржиштима (WHAM), Владом Републике Српске, те градовима Бањалука, Добој и Требиње, као и општинама Градишка, Теслић, Котор Варош и Лакташи. 

Ниво подршке условљен је оствареним резултатима који се односе на ново запошљавање, повећање прихода од продаје и повећање извоза, а оквирно износи 1.300 по новом радном мјесту уз просјечно повећање прихода од продаје 10 одсто на годишњем нивоу, и просјечно повећање извоза од пет одсто на годишњем нивоу. Позив за достављање пријава остаће отворен до 29. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана