Potrebno zaštititi reputaciju kompanija

D. S.
Potrebno zaštititi reputaciju kompanija

Banjaluka - Na konferenciji "Integritet i zaštita reputacije kompanije" predstavljen je efektivan model "Integritdž compliance program" na kojem "MG Korporativna porodica" temelji zaštitu zakonitosti svog poslovanja i poslovnu etiku kompanije, a u skladu sa standardima Svjetske banke.

Konferencija je održana u utorak u Banjaluci u organizaciji "MG Korporativne porodice" koju čini grupa od 13 kompanija u većinskom vlasništvu Mladena Milanovića, a prisustvovali su vlasnici i direktori brojnih domaćih kompanija.

Program se uvodi s ciljem podizanja nivoa transparentnosti poslovanja, odgovornosti i kontrole svih poslovnih procesa i finansijskih transakcija na viši standard, kakav primjenjuju multinacionalne kompanije.

Kao studija slučaja narušavanja reputacije kompanije neargumentovanim i neodgovornim izvještavanjem predstavljena je analiza reputacionog rizika medijskog izvještavanja pojedinih nevladinih organizacija i portala o kompanijama "MG Mind" i "Mrkonjićputevi". Analiza je dokazala brojne paušalne optužbe, materijalne greške i krupne finansijske i analitičke propuste u spornom izvještavanju. Na konferenciji je, između ostalog, zaključeno da su domaći privrednici nedovoljno pripremljeni za adekvatan odgovor na neutemeljene javne napade na ugled kompanija, zbog čega je neophodna aktivnija uloga svih aktera u rješavanju ove problematike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana