Потребно заштитити репутацију компанија

Потребно заштитити репутацију компанија 02.11.2017 13:27 | Д. С.

Бањалука - На конференцији "Интегритет и заштита репутације компаније" представљен је ефективан модел "Интегритџ цомплианце програм" на којем "МГ Корпоративна породица" темељи заштиту законитости свог пословања и пословну етику компаније, а у складу са стандардима Свјетске банке.

Конференција је одржана у уторак у Бањалуци у организацији "МГ Корпоративне породице" коју чини група од 13 компанија у већинском власништву Младена Милановића, а присуствовали су власници и директори бројних домаћих компанија.

Програм се уводи с циљем подизања нивоа транспарентности пословања, одговорности и контроле свих пословних процеса и финансијских трансакција на виши стандард, какав примјењују мултинационалне компаније.

Као студија случаја нарушавања репутације компаније неаргументованим и неодговорним извјештавањем представљена је анализа репутационог ризика медијског извјештавања појединих невладиних организација и портала о компанијама "МГ Минд" и "Мркоњићпутеви". Анализа је доказала бројне паушалне оптужбе, материјалне грешке и крупне финансијске и аналитичке пропусте у спорном извјештавању. На конференцији је, између осталог, закључено да су домаћи привредници недовољно припремљени за адекватан одговор на неутемељене јавне нападе на углед компанија, због чега је неопходна активнија улога свих актера у рјешавању ове проблематике.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица