Potražnja za patikama uvodi drugu smjenu

Milijana Latinović
Potražnja za patikama uvodi drugu smjenu

Kneževo - Fabrika obuće "Dermal" iz Kotor Varoša planira uvođenje druge smjene u proizvodnom pogonu u Kneževu, gdje bi do kraja godine trebalo da bude zaposleno još najmanje 30 radnika.

Ovo preduzeće, koje već godinama uspješno posluje u Kotor Varošu, prvu proizvodnu liniju u Kneževu pustilo je u rad u septembru prošle godine. Do sada su zaposlili 200 radnika.

Direktor i vlasnik "Dermala" Radenko Bubić ističe za "Glas Srpske" da su u toku pregovori sa čelnicima Kneževa kako bi fabrika dobila parcelu na kojoj će izgraditi vlastitu halu.

- Radimo u iznajmljenim prostorijama, a ako sve bude teklo po planu, vjerujem da će na proljeće započeti izgradnja objekta, koju ćemo finansirati vlastitim novcem. Otvaranje pogona u Kneževu je bio pravi potez, a uvođenjem druge smjene i otvaranjem novih radnih mjesta, uvjeren sam da ćemo do kraja iduće godine u ovom pogonu imati 400 radnika - rekao je Bubić.

Dodao je da "Dermal" od osnivanja bilježi isključivo rast proizvodnje, ali i zarade, te da je ponosan na sve zaposlene koji svojim radom i trudom doprinose da preduzeće bilježi samo pozitivne rezultate.

- U Kneževu dnevno proizvedemo oko 750 pari obuće za jednu njemačku firmu. Riječ je o patikama koje namjenski kupuju policajci i vojnici za slobodno vrijeme, a koji inače nose i radnu obuću ovog brenda - rekao je Bubić.

Istakao je da su i promet i dobit ovog preduzeća od početka ove godine porasli za oko deset odsto u odnosu na isti period lani.

Fabrika obuće "Dermal", koja uspješno proizvodi obuću već 16 godina, jedna je od rijetkih u Srpskoj i BiH koja posluje bez kreditnog zaduživanja.

"Dermal" plasira proizvode na tržišta desetak zemalja, a osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, zatim Oružane snage BiH i za radnike "Elektroprivrede RS". Nedavno su potpisali ugovor i sa slovenačkom "Planikom".

Objekti "Proleksa"

Radenko Bubić ističe da je "Dermal" prije nekoliko mjeseci kupio dva objekta nekadašnje fabrike "Proleks" u Kotor Varošu.

- Saniramo te prostorije i planiramo u jednom objektu površine oko 2.000 kvadrata proširiti proizvodnju, dok će u drugom biti veliki svečani salon - rekao je Bubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana