Потражња за патикама уводи другу смјену

Милијана Латиновић
Потражња за патикама уводи другу смјену

Кнежево - Фабрика обуће "Дермал" из Котор Вароша планира увођење друге смјене у производном погону у Кнежеву, гдје би до краја године требало да буде запослено још најмање 30 радника.

Ово предузеће, које већ годинама успјешно послује у Котор Варошу, прву производну линију у Кнежеву пустило је у рад у септембру прошле године. До сада су запослили 200 радника.

Директор и власник "Дермала" Раденко Бубић истиче за "Глас Српске" да су у току преговори са челницима Кнежева како би фабрика добила парцелу на којој ће изградити властиту халу.

- Радимо у изнајмљеним просторијама, а ако све буде текло по плану, вјерујем да ће на прољеће започети изградња објекта, коју ћемо финансирати властитим новцем. Отварање погона у Кнежеву је био прави потез, а увођењем друге смјене и отварањем нових радних мјеста, увјерен сам да ћемо до краја идуће године у овом погону имати 400 радника - рекао је Бубић.

Додао је да "Дермал" од оснивања биљежи искључиво раст производње, али и зараде, те да је поносан на све запослене који својим радом и трудом доприносе да предузеће биљежи само позитивне резултате.

- У Кнежеву дневно произведемо око 750 пари обуће за једну њемачку фирму. Ријеч је о патикама које намјенски купују полицајци и војници за слободно вријеме, а који иначе носе и радну обућу овог бренда - рекао је Бубић.

Истакао је да су и промет и добит овог предузећа од почетка ове године порасли за око десет одсто у односу на исти период лани.

Фабрика обуће "Дермал", која успјешно производи обућу већ 16 година, једна је од ријетких у Српској и БиХ која послује без кредитног задуживања.

"Дермал" пласира производе на тржишта десетак земаља, а осим чизама за француску и енглеску војску и америчке ватрогасце, производи намјенску обућу за министарства унутрашњих послова Србије и Црне Горе, затим Оружане снаге БиХ и за раднике "Електропривреде РС". Недавно су потписали уговор и са словеначком "Плаником".

Објекти "Пролекса"

Раденко Бубић истиче да је "Дермал" прије неколико мјесеци купио два објекта некадашње фабрике "Пролекс" у Котор Варошу.

- Санирамо те просторије и планирамо у једном објекту површине око 2.000 квадрата проширити производњу, док ће у другом бити велики свечани салон - рекао је Бубић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана