Послу с Британцима нада се 25 предузећа

Маријана Миљић
Послу с Британцима нада се 25 предузећа

Бањалука - За сарадњу са мултинационалном групацијом "Кингфишер" из Велике Британије заинтересовано је 25 предузећа из БиХ.

Британска компанија расписала је јавни позив у потрази за добављачима у БиХ за велики асортиман производа. Предност су имала предузећа која се баве производњом и прерадом пластике. Предузећа су прво имала рок да доставе пријаве до 9. фебруара, а након тога је пролонгиран до 26. фебруара.

- На јавни позив је достављено 25 пријава. Највише пријављених предузећа бави се производњом пластике и пријавило их се 11. Представници "Кингфишер групе" размотриће пристигле пријаве и за сарадњу одабрати предузећа која задовољавају њихове критеријуме. Не можемо откривати која су се предузећа пријавила док не буду одабрана она које испуњавају све услове "Кингфишер групе" - казали су у Спољнотрговинској комори БиХ која је била мост између британске компаније и домаће привреде.

Спољнотрговинска комора ће у сарадњи са британском компанијом организовати индивидуалне састанке са представницима изабраних фирми. Сусрети ће бити одржани у просторијама Спољнотрговинске коморе у Сарајеву, а планирани су за другу половину марта.

У Привредној комори РС надају се да ће фирме из Српске које су се пријавиле задовољити стандарде "Кинфишер групе" и да ће неке од њих склопити посао са овом компанијом.

- Српска има успјешних фирми из сектора производње и прераде пластике. Вјерујемо да ће неке од њих добити овај посао и успоставити сарадњу са Британцима. Сваки облик сарадње са иностраним компанијама је од велике важности за привреду Српске - казао је портпарол Привредне коморе РС Владимир Благојевић и додао да домаће фирме треба његовати сарадњу коју имају са предузећима из иностранства и настојати да освајају нова тржишта у чему ће имати подршку и Привредне коморе РС.

Продајни ланац

Сједиште "Кинфишер групе" је у Лондону, а она продаје производе за домаћинства у више од 1.200 продавница у десет земаља Европе, Русији и Турској.

Све продавнице компанија снабдијева из седам изворних канцеларија - источна, јужна и сјеверна Европа, Балкан, Блиски исток, Шангај и Хонгконг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана