Погон за варење отвара у Кнежеву десет радних мјеста

Милијана Латиновић
Погон за варење отвара у Кнежеву десет радних мјеста

Кнежево - Челиначко предузеће “Iron tech” ускоро би требало да отвори производни погон у Кнежеву, гдје би до краја године могло бити запослено најмање десет радника из ове неразвијене општине.

Преговори између челника овог предузећа које се бави производњом опреме за грађевинарство и руководства општине Кнежево су у току, а како “Глас Српске” сазнаје, погон би требало да буде отворен до краја новембра.

Директор фирме “Iron tech”, која у Челинцу запошљава 78 радника, Драган Новковић рекао је да планирају да у Кнежеву отворе погон за варење, те да би касније жељели и да прошире производњу.

- Тражимо адекватан простор и радну снагу. Имамо подршку руководства Кнежева и очекујем да ћемо ускоро озваничити сарадњу - рекао је Новковић.

Додао је како намјеравају да запосле десет радника металске струке који знају руковати апаратом за варење.

- Требају нам вариоци и сви кандидати који се пријаве за посао проћи ће обуку у погону у Челинцу. Кандидати који се пријаве не морају ни бити квалификовани. За вријеме обуке биће им обезбијеђен превоз и плата од 500 марака - истакао је Новковић и додао да је веома тешко доћи до квалификованих радника. 

Начелник Кнежева Горан Боројевић истиче да је сувишно говорити колики је значај отварања нових радних мјеста за ову малу неразвијену општину.

- Свако радно мјесто је драгоцјено. У току су преговори са овом фирмом из Челинца. Обезбиједићемо им халу у којој ће покренути производњу, а за даље ћемо се договарати - рекао је Боројевић.

Он је подсјетио да је Кнежево “оживјело” након што је Фабрика обуће “Дермал” из Котор Вароша лани отворила производни погон у овој општини, гдје је посао добило 200 радника.

Фирма “Iron tech” са сједиштем у Челинцу успјешно послује већ четири године, а лани је њен рад награђен плакетом за најуспјешније предузеће на подручју општине. Фирма је у потпуности извозно оријентисана, а производе пласирају на тржиште Италије, Њемачке, Француске, Белгије и Аустрије. 

Заштитни системи

Предузеће “Iron tech” из Челинца, осим грађевинске опреме, производи и заштитне системе.

- Производимо заштитне ограде дужине између два и два и по метра које се користе приликом организације скупова - рекао је Драган Новковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана