“Podrumi Vukoje” treći put najbolji u Zagrebu

Milijana Latinović
“Podrumi Vukoje” treći put najbolji u Zagrebu

Trebinje - “Podrumi Vukoje 1982” iz Trebinja treći put zaredom dobili su priznanje “Bijeli grozd” i time zadržali mjesto na prestolu vinskog turizma u regionu.

Prestižno priznanje za najbolju vinariju u području eno-gastro turizma direktoru “Podruma Vukoje 1982” Radovanu Vukoji uručeno je na 13. Zagreb “VINOcom” internacionalnom festivalu vina i kulinarstva koji je 22. novembra održan u hotelu “Esplanada”. Nagradu “Bijeli grozd” dodjeljuje udruženje za kulturu stola G.E.T. koje prati rad i uspjehe vinarija na polju vinskog turizma i sve ostale aktivnosti koje doprinose razvoju vinske kulture.

Nagrada “Bijeli grozd” došla je na kraju jedne od najuspješnijih godina za kompaniju koja je već četvrtu deceniju lider u vinogradarstvu i vinarstvu u regionu.

Radovan Vukoje ističe da je “Bijeli grozd” najbolja potvrda kontinuiranog rada i ulaganja, ali i obaveza da se u narednom periodu vinski turizam podigne na još veći nivo.

- U čaši vina treba da osjetite i zemlju na kojoj loza raste, lozu i čovjeka toga kraja i to je ono što nas izdvaja od ostalih. Titulom najboljih u regiji i Trebinje je postalo prestonica eno-gastro turizma ove regije. Vinski putevi dovode veliki broj turista u naše krajeve, a kvalitet je ono čime se ponosimo - istakao je Vukoje.

Dodao je da su “Podrumi Vukoje” poziciju lidera u vinskom turizmu u regionu učvrstili i kroz manifestaciju “Salon žilavke” koja je lani okupila novinare iz više od 70 redakcija sa područja bivše Jugoslavije.

- Kvalitet naših proizvoda je na najvišem nivou, a o tome govori i činjenica da smo ove godine prvi put izašli i na azijsko tržište, te smo u Kini osvojili četiri zlatne medalje i trofej za najbolju vinariju - rekao je Vukoje.

Vrhunska vina ove vinarije nagrađena su do sada sa više od 500 zlatnih medalja na regionalnim i svjetskim smotrama.

- “Podrumi Vukoje” su lokomotiva razvoja ne samo vinarstva i turizma nego mediteranske proizvodnje na području Hercegovine, a time i RS. Od ove godine počeli smo proizvoditi i destilat od grožđa - rekao je Vukoje.

Ova vinarija je sa svojim ugostiteljsko-turističkim objektima “Vinska galerija”, “Vila Pegola” i “Vinogradareva kuća” odavno ucrtana u svim turističkim i vinskim rutama, a to dokazuju utrostručeni brojevi vinskih hodočasnika i hedonista koji su uživali u raznovrsnosti ponude i vrhunskim vinima iz ovog najviše nagrađivanog podruma u regiji.

Nove mogućnosti

Međunarodno priznanje “Bijeli grozd” zajedno sa svim ostalim koje su primili “Podrumi Vukoje 1982” još jednom donosi veliki uspjeh trebinjskoj turističkoj zajednici, kao i turističkoj ponudi regije i zemlje. Takođe i otvara nove poslovne mogućnosti na području ugostiteljstva i turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana