Одржана сједница УО Удружења банака БиХ: Приоритет увођење електронског потписа

М. Л.
Одржана сједница УО Удружења банака БиХ: Приоритет увођење електронског потписа

Бањалука - Банке у БиХ залажу се за наставак активности на усклађивању законске регулативе неопходне за имплементацију и коришћење електронског потписа, што је један од предуслова наставка дигитализације цјелокупног банкарског сектора, закључено је на сједници Управног одбора Удружења банака БиХ која је јуче одржана у просторијама Комерцијалне банке Бањалука.

Сједници је предсједавао нови предсједник Управног одбора овог удружења Бошко Мекињић, који је и предсједник Управе Комерцијалне банке Бањалука.

Он је истакао да су све банке у БиХ изразиле велику спремност за наставак дигитализације која ће, с једне стране, донијети велики напредак у пословању банака, те клијентима омогућити лакши и проактивнији приступ банкарским производима и услугама.

- Очекујемо да све надлежне институције задужене за увођење електронског потписа подрже нашу иницијативу како бисмо што брже дошли до жељеног циља - рекао је Мекињић.

На сједници Управног одбора било је ријечи и о даљим активностима и приједлозима који су раније достављени у вези са израдом “Бијеле књиге”, која би требало да служи као документ који обједињује сву проблематику с којом се банке сусрећу у раду.

Мекињић је рекао да идеја за прављење таквог документа није само да се поброје проблеми са којима се суочава банкарски сектор, већ и да се понуде рјешења за те проблеме.

Истакнуто је да ће Удружење банака БиХ у овој години своје активности усмјерити на учешће у креирању и усаглашавању законске и подзаконске регулативе у надлежности ентитетских агенција за банкарство, те хармонизацији ових закона у оба ентитета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана