Novi objekat Elektrokrajine za bolje uslove rada

Danijela Stokanić
Novi objekat Elektrokrajine za bolje uslove rada

Banjaluka - Radnici “Elektrokrajine” u Krupi na Vrbasu, koji su proteklih godina radili u neuslovnim prostorijama, uskoro će dobiti bolje uslove za rad zahvaljujući izgradnji savremenog poslovnog objekta koja je počela u petak.

Vrijednost građevinskog dijela projekta iznosi 450.000 maraka, dok će ukupna investicija sa unutrašnjim opremanjem i uređenjem poslovnog kruga premašiti 600.000 KM. Početak radova ozvaničili su direktorica “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović.

Kuzmanovićeva je istakla da “Elektrokrajina” u 2018. godini nastavlja sa unapređenjem poslovnih rezultata, što otvara sve veći prostor za ulaganja, prije svega u razvoj elektrodistributivne mreže, ali i obnovu radne mehanizacije i izgradnju poslovnih objekata.

- Projekat u Krupi na Vrbasu predviđa izgradnju poslovno-administrativnog i pomoćnog objekta sa skladišnim i garažnim prostorom ukupne površine 375 kvadratnih metara. U poslovnom krugu predviđen je parking i manipulativni prostor za radnu mehanizaciju, kao i skladišni prostor na otvorenom - kazala je Kuzmanovića.

Dodala je da je završetak radova planiran do kraja godine, kao i da u izgradnju ovo preduzeće ulaže vlastita sredstva.

- Radnici, koji su prvo radili u dotrajalom montažnom objektu, a onda u iznajmljenim kancelarijama, u novim prostorijama će dobiti neuporedivo bolje uslove za rad, što će pridonijeti produktivnosti i efikasnijem pružanju usluga kupcima - naglasila je Kuzmanovićeva i dodala da rejon “Elektrokrajine” u Krupi na Vrbasu posluje u okviru “Elektrodistribucije” Banjaluka i opslužuje više od 2.500 kupaca.

Savanović je rekao je da “Elektrokrajina” pokriva gotovo pola teritorije RS u opsluživanju električnom energijom.

  • Njihova razvijenost, obnavljanje i investiranje u nove objekte je znatna i došla je do punog izražaja sa ovim menadžmentom - kazao je Savanović i naglasio da ovo preduzeće, sa trenutnim rukovodstvom na čelu, bilježi najmanje gubitke u poslovanju od osnivanja.

Poslovanje

Prema riječima Seke Kuzmanović, finansijski rezultati “Elektrokrajine” su na zavidnom nivou.

- Prvo tromjesečje smo završili sa ukupnim prihodima od 66,5 miliona KM, dok je kvartalna neto dobit ostala 5,4 miliona, s tim da smo poslovni dobitak povećali za 700.000 KM - istakla je Kuzmanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana