Нови објекат Електрокрајине за боље услове рада

Данијела Стоканић
Нови објекат Електрокрајине за боље услове рада

Бањалука - Радници “Електрокрајине” у Крупи на Врбасу, који су протеклих година радили у неусловним просторијама, ускоро ће добити боље услове за рад захваљујући изградњи савременог пословног објекта која је почела у петак.

Вриједност грађевинског дијела пројекта износи 450.000 марака, док ће укупна инвестиција са унутрашњим опремањем и уређењем пословног круга премашити 600.000 КМ. Почетак радова озваничили су директорица “Електрокрајине” Сека Кузмановић и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић.

Кузмановићева је истакла да “Електрокрајина” у 2018. години наставља са унапређењем пословних резултата, што отвара све већи простор за улагања, прије свега у развој електродистрибутивне мреже, али и обнову радне механизације и изградњу пословних објеката.

- Пројекат у Крупи на Врбасу предвиђа изградњу пословно-административног и помоћног објекта са складишним и гаражним простором укупне површине 375 квадратних метара. У пословном кругу предвиђен је паркинг и манипулативни простор за радну механизацију, као и складишни простор на отвореном - казала је Кузмановића.

Додала је да је завршетак радова планиран до краја године, као и да у изградњу ово предузеће улаже властита средства.

- Радници, који су прво радили у дотрајалом монтажном објекту, а онда у изнајмљеним канцеларијама, у новим просторијама ће добити неупоредиво боље услове за рад, што ће придонијети продуктивности и ефикаснијем пружању услуга купцима - нагласила је Кузмановићева и додала да рејон “Електрокрајине” у Крупи на Врбасу послује у оквиру “Електродистрибуције” Бањалука и опслужује више од 2.500 купаца.

Савановић је рекао је да “Електрокрајина” покрива готово пола територије РС у опслуживању електричном енергијом.

  • Њихова развијеност, обнављање и инвестирање у нове објекте је знатна и дошла је до пуног изражаја са овим менаџментом - казао је Савановић и нагласио да ово предузеће, са тренутним руководством на челу, биљежи најмање губитке у пословању од оснивања.

Пословање

Према ријечима Секе Кузмановић, финансијски резултати “Електрокрајине” су на завидном нивоу.

- Прво тромјесечје смо завршили са укупним приходима од 66,5 милиона КМ, док је квартална нето добит остала 5,4 милиона, с тим да смо пословни добитак повећали за 700.000 КМ - истакла је Кузмановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана