Novi mandat staroj upravi Društva za upravljanje PREF-om

M. Č.
Novi mandat staroj upravi Društva za upravljanje PREF-om

Banjaluka - Nadzorni odbor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom RS (PREF) povjerio je novi petogodišnji mandat dosadašnjem menadžmentu.

Na funkciji direktora Društva za upravljanje PREF-om ostaje Darko Lakić, izvršni direktor za investicione poslove i dalje će biti Saša Stevanović, dok na funkciji izvršnog direktora za računovodstvo, opšte poslove i razvoj ostaje Gordana Drobnjak. Na konkurs za direktora nije se prijavio niko osim Lakića, dok je za pozicije izvršnih direktora, pored dosadašnjih, stigla jedna prijava.

- Zahvalan sam na ukazanom povjerenju, a posebno mi je drago što ću i dalje sarađivati sa dosadašnjim izvršnim direktorima. U prethodne četiri godine uglavnom smo ostvarili zacrtane ciljeve i danas više od 25 odsto imovine PREF-a čini likvidna imovina, od koje ostvarujemo prihode od kamata koji će ove godine premašiti četiri miliona, a naši prosječni godišnji troškovi poslovanja su oko 700.000 KM. Daćemo sve od sebe da ne izgubimo ukazano povjerenje - rekao je Lakić.

PREF je u prethodne četiri godine poslovao sa dobiti koja je u prosjeku iznosila 8,3 miliona, a Fondu PIO RS je svake godine isplaćivao prosječno 6,6 miliona KM dividende. Za sve godine poslovanja nezavisni revizor je izrazio pozitivno mišljenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana