Нове услуге и радна мјеста

Драгана Орловић
Нове услуге и радна мјеста

Лакташи - Компанија "Брчко гас" из Брчког јуче је у насељу Трн код Лакташа отворила продајно-сервисни центар "Фолксвагена", чиме је осим бројних услуга за становнике бањалучке регије обезбијеђено и 21 ново радно мјесто.

Центар је свечано отворио предсједник Српске Милорад Додик, који је нагласио да је "Брчко гас" регионално позната и призната компанија и да му је веома драго што је своје дјелатности проширила и на подручје Бањалуке.

- Сви они који су куповали и сервисирали аутомобиле произвођача "Фолксваген" морали су ићи у Брчко, али сада ће им то бити омогућено и у бањалучкој регији - казао је Додик. Подвукао је и да отварање 21 новог радног мјеста има значајну друштвену корист.

Власник компаније "Брчко гас" Ђорђа Којић каже да је изузетно задовољан што је "Брчко гас" стигао у Бањалуку, јер им је то била жеља 20 година.

- Ево, данас се та наша жеља остварила. "Брчко гас" се бави продајом "фолквагена" и "аудија" 22 године, тачније, од почетка 1996. Надам се да ће овај наш пословни центар радити одлично, као што ради у Брчком - истакао је Којић.

Према његовим ријечима, први клијенти и купци већ данас ће у новоотвореном објекту моћи потражити све што им је неопходно.

- Отворили смо продајни и сервисни центар, а за неколико дана биће отворена и лакирница. Све што "Фолксваген" производи наши купци моћи ће да пронађу у овом салону - нагласио је Којић. Истакао је да су нова радна мјеста отворена искључиво за људе са подручја бањалучке регије.

Отварању сервиса "Брчко гаса" у Бањалуци присуствовали су и начелник Лакташа Ранко Карапетровић, градоначелник Брчког Синиша Милић, као и многи привредници из РС.

Пословање

Предузеће "Брчко гас" основано је 1989. године, са сједиштем у Брчком и бави се прометом нафтних деривата на велико и мало, као и њиховим превозом у домаћем и међународном транспорту. Посједује и властиту пунионицу гаса, а у оквиру предузећа послује и "Брчко гас осигурање" које се бави свим врстама осигурања аутомобила, имовине и лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана