Њемачки трговачки гигант послао сигнале Лидл долази у БиХ?

Агенције
Њемачки трговачки гигант послао сигнале Лидл долази у БиХ?

Сарајево - Највећи трговачки ланац у Европи, њемачки "Лидл", разматра опције уласка на тржиште БиХ, а један од доказа за то је да су већ купили интернет домен у БиХ www.lidl.ba.

Чињеница да су купили национални интернет домен у БиХ сама по себи није доказ да ће ускоро отворити центре у БиХ, али је јасан показатељ најмање двије ствари - да "Лидл" детаљно прати ситуацију и да имају у плану, прије или касније, покренути одређене пословне активности у БиХ.

Сарајевски портал "Biznis.info" наводи да је власник домена "Lidl Stiftung & Co. KG" регистрован у Њемачкој. На домену тренутно није направљена никаква интернет страница, већ је она преусмјерена на "Лидлов" међународни сајт www.lidl-info.com.

Из "Лидла" су истакли да ће убрзо послати одговор на питања о могућем уласку на тржиште БиХ, али он ни након неколико дана није стигао. О намјерама "Лидла" да уђе на тржиште БиХ спекулише се већ неко вријеме, али то компанија никада није званично потврдила. Спекулисало се да ће "Лидл" у БиХ купити неки од великих трговачких ланаца. "Лидл" је у Србију ушао започињући градњу великог броја сопствених објеката, па није искључено да то уради и у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана