Niču dvije nove radne jedinice Elektrokrajine

Marijana Miljić
Niču dvije nove radne jedinice Elektrokrajine

Banjaluka - Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka nastavilo je i ove godine da bilježi dobre rezultate, što se ogleda i kroz smanjenje distributivnih gubitaka i odličnu naplatu isporučene, a kako bi unaprijedili poslovanje i usluge biće posegnuto za reorganizacijom i formiranjem novih radnih jedinica u Čelincu i Šipovu.

Direktorica "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović rekla je u petak na novogodišnjem prijemu za poslovne partnere i medije da će zahvaljujući mjerama i aktivnostima koje su preduzeli ovu godinu završiti sa većim prihodima i neto dobiti u odnosu na prošlu.

- Dobri rezultati ogledaju se kroz nastavak trenda smanjenja distributivnih gubitaka. To postižemo stalnom rekonstrukcijom distributivne mreže i suzbijanjem neovlašćene potrošnje struje. Ovu godinu ćemo završiti sa distributivnim gubicima manjim od 13 odsto, što je najniži nivo u poslijeratnoj istoriji preduzeća. Održavamo i visok nivo naplate, koji prelazi 100 odsto, jer imamo i naplatu potraživanja na osnovu reprograma i nagodbi putem medijacije za stari dug - kazala je Kuzmanovićeva.

Ona je istakla da najveću pažnju posvećuju zadovoljenju potreba kupaca.

- To potvrđujemo i stalnim ulaganjima u sanaciju i izgradnju distributivne mreže. Za te namjene smo za devet mjeseci ove godine utrošili više od 12 miliona maraka - navodi Kuzmanovićeva.

Rukovodstvo "Elektrokrajine" predstavilo je i planove za iduću godinu. Već od 1. januara posegnuće za organizacionom promjenom, koja podrazumijeva formiranje novih radnih jedinica u Čelincu i Šipovu.

- Do sada su ove radne jedinice poslovale kao poslovnice u okviru elektrodistribucija Banjaluka i Mrkonjić Grad. Vjerujemo da će reorganizacija omogućiti efikasnije poslovanje preduzeća na području novih radnih jedinica i na prostoru elektrodistribucija iz kojih su izdvojene - navela je Kuzmanovićeva.

Novi projekat

"Elekrektrokrajina" će iduće godine početi i sa sprovođenjem trogodišnjeg investicionog ciklusa koji je ugovoren sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

- Riječ je modernizaciji distributivne mreže i instalaciji više od 30.000 pametnih brojila na cjelokupnom prostoru koji pokrivamo - rekla je Seka Kuzmanović ocijenivši da će to značajno unaprijediti usluge kupcima i poslovne rezultate preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana