Ничу двије нове радне јединице Електрокрајине

Маријана Миљић
Ничу двије нове радне јединице Електрокрајине

Бањалука - Предузеће "Електрокрајина" Бањалука наставило је и ове године да биљежи добре резултате, што се огледа и кроз смањење дистрибутивних губитака и одличну наплату испоручене, а како би унаприједили пословање и услуге биће посегнуто за реорганизацијом и формирањем нових радних јединица у Челинцу и Шипову.

Директорица "Електрокрајине" Сека Кузмановић рекла је у петак на новогодишњем пријему за пословне партнере и медије да ће захваљујући мјерама и активностима које су предузели ову годину завршити са већим приходима и нето добити у односу на прошлу.

- Добри резултати огледају се кроз наставак тренда смањења дистрибутивних губитака. То постижемо сталном реконструкцијом дистрибутивне мреже и сузбијањем неовлашћене потрошње струје. Ову годину ћемо завршити са дистрибутивним губицима мањим од 13 одсто, што је најнижи ниво у послијератној историји предузећа. Одржавамо и висок ниво наплате, који прелази 100 одсто, јер имамо и наплату потраживања на основу репрограма и нагодби путем медијације за стари дуг - казала је Кузмановићева.

Она је истакла да највећу пажњу посвећују задовољењу потреба купаца.

- То потврђујемо и сталним улагањима у санацију и изградњу дистрибутивне мреже. За те намјене смо за девет мјесеци ове године утрошили више од 12 милиона марака - наводи Кузмановићева.

Руководство "Електрокрајине" представило је и планове за идућу годину. Већ од 1. јануара посегнуће за организационом промјеном, која подразумијева формирање нових радних јединица у Челинцу и Шипову.

- До сада су ове радне јединице пословале као пословнице у оквиру електродистрибуција Бањалука и Мркоњић Град. Вјерујемо да ће реорганизација омогућити ефикасније пословање предузећа на подручју нових радних јединица и на простору електродистрибуција из којих су издвојене - навела је Кузмановићева.

Нови пројекат

"Елекректрокрајина" ће идуће године почети и са спровођењем трогодишњег инвестиционог циклуса који је уговорен са Европском банком за обнову и развој.

- Ријеч је модернизацији дистрибутивне мреже и инсталацији више од 30.000 паметних бројила на цјелокупном простору који покривамо - рекла је Сека Кузмановић оцијенивши да ће то значајно унаприједити услуге купцима и пословне резултате предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана