Najbolji izlagači Prvog međunarodnog sajam nekretnina i investicija okićeni priznanjima

Marijana Miljić
Najbolji izlagači Prvog međunarodnog sajam nekretnina i investicija okićeni priznanjima

Banjaluka - Prvi specijalizovani međunarodni sajam nekretnina i investicija „Banjaluka Invest Real Estate Edžpo 2017“ (BLIRE) zatvoren je juče u Banjaluci dodjelom priznanja i zahvalnica izlagačima.

Priznanja su otišla u ruke predstavnika Jezera, Pelagićeva, Mrkonjić Grada i Višegrada kao najprivlačnijih opština po kategorijama razvijenosti. Priznanjem su se okitile i Agencija za nekretnine „Senzor“, te Projektni biro „ACS studio“ Banjaluka.

Za učešće u realizaciji kapitalnog projekta tržnog centra „Delta planet“ priznanje je pripalo Institutu za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, a za najbolji poslovni poduhvat „Trio trejdu“ iz Banjaluke i to za kupovinu ciglane u Grahovu. U kategoriji najboljih investitora na području novih tehnologija priznanje je otišlo „Elta kabelu“. Za najboljeg investitora u građevinarstvu izabrana je „Aragosta invest“, a za najboljeg izlagača sajma kompanija „Sektor sekjuriti“.

Svim izlagačima biće uručene zahvalnice, a juče su u prostorijama „Banjalučkog sajma“ one dodijeljene „Poštama Srpske“ i Ministarstvu trgovine i turizma u ime Vlade RS.

Najsrećniji posjetioci sajma takođe su obradovani nagradama i to televizorom, tabletom i telefonom, a zahvalnica je otišla i u ruke Slaviše Pešića, predstavnika Klastera nekretnina Srbije.

- Prethodna tri dana sajam je bio veoma posjećen. Izlagači su zadovoljni, a i mi smo. Na panel diskusijama posjete su bile zadovoljavajuće. Građani, ali i svi ostali mogli su da čuju eminentne izlagače, a ispunili smo očekivanja svih prisutnih - rekao je idejni tvorac sajma Predrag Tešić i podsjetio da su osnovni ciljevi organizatora sajma bili privlačenje stranih investicija te prezentacija najvažnijih tema iz oblasti investicija i nekretnina.

Tokom trodnevnog programa sajma, na kojem je učestvovalo oko 50 izlagača, prezentovani su potencijali RS i lokalnih zajednica za investicije, projekti građevinskih kompanija te programi institucija na svim nivoima koji se tiču ove oblasti. Tešić je najavio da odmah kreću sa pripremama drugog sajma investicija i nekretnina koji će biti održan 4. 5. i 6. septembra 2018. godine u Banjaluci.

U okviru Prvog međunarodnog sajma nekretnina i investicija osnovano je udruženje „Posrednici u prometu nekretnina“. Za predsjednika osnivačke Skupštine udruženja izabran je Manojlo Popović iz Agencije za nekretnine „Senzor“. Izabran je i Upravni odbor udruženja od pet članova sa Predragom Tešićem na čelu.

Udruženje je odmah usvojilo odluku da bude pokrenuta inicijativa prema Ministarstvu trgovine i turizma RS da se krene odmah u usvajanje zakona o posredovanju i zakupu nekretnina RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana