Miroslav Marinković, predsjednik Sindikata Fabrike duvana Banjaluka: Ništa od kupca, Bugari ne planiraju proizvodnju

Srna
Miroslav Marinković, predsjednik Sindikata Fabrike duvana Banjaluka: Ništa od kupca, Bugari ne planiraju proizvodnju

Banjaluka - Predstavnici Sindikata Fabrike duvana Banjaluka uputili su dopis premijerki RS Željki Cvijanović i zatražili da Vlada hitno reaguje, jer bugarski vlasnik fabrike u pismu resornom ministarstvu ništa nije precizirao o budućem statusu preduzeća.

U dopisu "Bulgartabaka" ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevi Mirjaniću navedeno je da su procijenili da su šanse da se pojavi strateški investitor u Fabrici duvana Banjaluka u bliskoj budućnosti zanemarive.

Predsjednik Sindikata Fabrike duvana Banjaluka Miroslav Marinković rekao je da zaposleni jedino rješenje za prevazilaženje problema vide u Vladi. On je podsjetio da je "Bulgartabak", kao vlasnik Fabrike duvana Banjaluka, preuzeo obavezu da do 26. marta dostavi pisani odgovor Vladi o tome da li prodaje preduzeće i po kojoj cijeni.

- Jedino što su učinili jeste da je izvršen pritisak na radnike da se izjasne o prihvatanju stimulativne otpremnine zbog sporazumnog prestanka radnog odnosa. Iz toga jasno proizlazi da su namjere poslodavca da ne planira nastavak proizvodnje niti prodaju fabrike - kaže Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana