Меморандум о разумијевању са компанијом »Хуавеи«

Срна
Меморандум о разумијевању са компанијом »Хуавеи«

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је кинеска компанија "Хуавеи" један од највећих свјетских произвођача телекомуникационе опреме, те да је Влада препознала способност ове компаније да реализује пројекат изградње напредне информационо-комуникационе технологије за потребе Владе и јавног сектора Српске у цјелини.

Цвијановићева је нагласила да ће се сарадњом са компанијом "Хуавеи" настојати створити претпоставке за реализацију већ дефинисаних циљева Владе Српске као што су убрзани економски развој, повећање нивоа запослености, континуирано унапређење рада јавног сектора, смањење трошкова пословања и остваривање додатних уштеда у јавном сектору.

Премијер Српске и овлаштени представник компаније "Хуавеи" Вењуан Веј потписали су данас Меморандум о разумијевању за изградњу напредне информационо-комуникационе технологије за потребе Владе Републике Српске и јавног сектора Српске у цјелини.

Меморандумом су дефинисани оквири сарадње између Владе Републике Српске и компаније "Хуавеи" на успостављању савремене инфраструктуре у области информационо - комуникационих технологија.  

У правцу конкретизације међусобне сарадње између Владе и компаније "Хуавеи", како је предвиђено, у наредном периоду почеће преговори у циљу закључења одговарајућег споразума, којим ће прецизно бити дефинисана сва питања и модалитети међусобне сарадње.

Изражено је задовољство потписаним Меморандумом о разумијевању са Владом Републике Српске, са нагласком да Српска има низ олакшица које се односе на привлачење страних инвеститора.

Потписивању Меморандума присуствовали су амбасадор Кине у БиХ Донг Чунфенг, министар  науке и технологије Српске Јасмин Комић  и министар здравља и социјалне заштите и Драган Богданић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана