Љетни туризам на Jахорни доприноси успјешнијем пословању

Срна
Љетни туризам на Jахорни доприноси успјешнијем пословању

Бањалука - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да су активности предузете на проширењу туристичке понуде Јахорине током љета позитивни помаци који ће допринијети успјешнијем пословању Олимпијског центра.

Глухаковић је оцијенио да ће ове активности омогућити да на Јахорини, осим досадашњег зимског, заживи планински туризам током цијеле године са разним активностима у понуди домаћим и страним туристима, саопштено је из ресорног министарства.


Он је истакао да је ресорно министарство, у оквиру надлежности, спремно да предузме неопходне активности како би се обезбиједила што боља позиционираност Јахорине на тржишту.

Глухаковић је са менаџментом и члановима Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина", те представницима Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и руководством општине Пале данас у Бањалуци разговарао о актуелностима у вези са избором новог Надзорног одбора овог центра.

Саговорници су се сагласили да су међу приоритетним активностима у наредном периоду изградња система за вјештачко осњежавање стаза и даљи рад на модернизацији ски-центра како би се постигла конкурентност Јахорине у односу на планине у региону.

На састанку је било ријечи о осмишљавању и представљању љетне понуде Јахорине која има за циљ употпуњавање туристичке понуде на олимпијској планини током цијеле године.

Разговарано је о проналаску модалитета како би се превазишла проблематика Олимпијског центра "Јахорина" према Инвестиционо-развојној банци Републике Српске и обезбиједило несметано пословање Олимпијског центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана