Lakši uslovi za rad u novoj poslovnici

Anita Janković
Lakši uslovi za rad u novoj poslovnici

Ribnik - Radnici poslovnice banjalučke "Elektrokrajine" u Ribniku od ponedjeljka će odlaziti na posao u novu i savremeno opremljenu zgradu, koju su u petak otvorili ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić i direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović.

Novoizgrađena poslovnica smještena je u Previji kod Ribnika, a raspolaže sa 262 kvadratna metra prostora. U njenu izgradnju i opremanje "Elektrokrajina" je uložila 280.000 maraka iz vlastitih izvora.

Mara Petrović, jedan od 29 radnika poslovnice "Elektrokrajine" u Ribniku, kaže da će im nova zgrada i kancelarije uveliko olakšati rad.

- Prostorije u kojima smo do sada radili bile su stare i neuslovne. Sada ćemo s pjesmom dolaziti na posao jer ćemo raditi u uslovima po posljednjim standardima - kaže Petrovićeva.

Direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović rekla je da su radnici dobili moderan radni prostor sa adekvatnim uslovima za rad, a da će kupci električne energije moći lakše ostvariti svoje potrebe.

- Novoizgrađeni objekat distributivno pokriva i opštine Drinić i Istočni Drvar, sa više od 2.000 kupaca električne energije - kazala je Kuzmanovićeva.

Ona je istakla da preduzeća iz sistema "Elektroprivrede RS", pa tako i "Elektrokrajina", imaju zadatak da smanje distributivne gubitke i povećaju nivo naplate struje.

- S ciljem ostvarivanja tih zadataka, od 2006. godine smo uložili desetine miliona maraka na prioritetne projekte sanacije postojeće i izgradnju nove distributivne mreže. Akcenat je bio i na uvođenju i razvoju daljinskog očitavanja brojila i uređenja mjernih mjesta. To je dovelo do poboljšanja finansijskih rezultata preduzeća - kazala je Kuzmanovićeva.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić rekao je da će Vlada u narednim godinama povećati obim investicija u sektoru energetike kroz izgradnju novih, prije svega proizvodnih, ali i poslovnih objekata.

- Time će "Elektroprivreda RS" biti još jača. Izgradnja novih proizvodnih energetskih objekata je važna smjernica vlasti Srpske. Mi smo jedna od rijetkih republika u regionu u kojoj se na više lokacija grade novi energetski objekti proizvodnog tipa - istakao je Đokić, navodeći da je "Elektrokrajina" u stalnom procesu investicija i da je Vlada RS putem Investiciono-razvojne banke odobrila tom preduzeću kredit od 20 miliona maraka.

"Elektrokrajina" je nedavno otvorila i novi objekat poslovnice u Čelincu.

Termoelektrana "Stanari"

Petar Đokić je najavio da će Termoelektrana "Stanari" do kraja novembra biti puštena u probni rad, a da će naredne godine raditi u punom kapacitetu.

- Cilj nam je da u ovoj godini intenziviramo aktivnosti na izgradnji termoelektrane "Gacko 2" i Hidroelektrane "Dabar", a u narednih 15 dana "Elektroprivredi RS" dodijelićemo koncesiju za izgradnju vjetroelektrane "Hrgut" u Hercegovini - dodao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana