Компанија m:tel ушла у Кућу славних – BSC Hall of Fame

M:tel
Компанија m:tel ушла у Кућу славних – BSC Hall of Fame

Освојивши награду BSC „Hall оф Fame", m:tel је још једном показао да иде раме уз раме са најбољим свјетским компанијама, примјењујући стандарде пословања препознате и признате у цијелом свијету.

Компанија m:tel је 29.10.2014. године на свјетском догађају у Бостону добила престижну награду "Hall of Fame" за изузетне резултате у примјени стратегије пословања по методологији Balanced Scorecard (BSC), у свјетској конкуренцији.

Церемонијом додјеле награда отворена је 15. по реду годишња конференција у организацији „Palladium Group". Ова награда потврђује успјешност примјене методологије, стратегије и стратешке фокусираности компаније, што нарочито добија на значају узимајући у обзир да BSC концепт представља  један од најважнијих концепата менаџмента посљедњих 75 година.

Генерални директор „Palladium"-а John McClellan  је овом приликом нагласио да постати дио групе уврштене у BSC „Hall оф Fame" значи добити глобално признање које се додјељује веома малом броју организација које су достигле врхунске резултате у пословању користећи Нортон-Каплан систем стратешког менаџмента. Ове године награду је добило 14 организација, из 12 земаља, са пет континената.

Између осталих, ово престижно признање до сада су добили: АТ&Т Canada, Turkcell Superonline, Mobistar, Motorola, Siemens (Information & Communication Mobile), Cysco Systems, Inc., BMW, VW Brazil, ТАТА Motors Индија, Saatchi & Saatchi, Хилтон, Canon USA, и др.

„Компанија m:tel је ове године у Бостону постала дио пословне елите од 194 организације из 40 земаља свијета, укључујући велике корпорације, владине и невладине организације. Посебно задовољство је добити овакву потврду успјеха, те стати раме уз раме са најбољим организацијама свијета, чија је љествица успјеха подигнута високо, и који своје пословање упоређују са најуспјешнијима на глобалном нивоу", рекао је генерални директор компаније m:tel Горан Влаовић, нагласивши да су стално чланство у „Hall of Fame", као и признање „Palladiuма", доказ да је стратегија компаније m:tel потпуно у складу са најпризнатијом методологијом у свијету, чиме је потврђен квалитет стратешког управљања у компанији.

Организацију „Palladium" основали су креатори BSC методологије, др Едвард П. Нортон и др Роберт С. Каплан, професор на престижном Харвард универзитету. Циљ ове методологије је стратешки фокусирана организација, а примјењују је најуспјешније свјетске компаније.

Пријем у BSC „Hall of Fame" потврђује припадност m:tel-а компанијама са најбољом стратегијом у свијету, и биће представљен као примјер успјешности у наредном издању магазина „Harvard Business Review".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана