Колектор отворио нови погон

Срна
Колектор отворио нови погон

Лакташи - Нови производни погон словеначке компаније "Колектор" отворен је јуче у Клашницама код Лакташа, а у њему ће бити запослена 64 радника.

Површина новог погона је 6.000 квадратних метара, а до 2020. године требало би у потпуности да буде опремљен.

Предсједник Надзорног одбора концерна "Колектор" Стојан Петрич рекао је да је веома задовољан развојем њиховог пословања у Српској гдје су присутни већ десет година.

- У РС је повољан пословни амбијент - истакао је Петрич.

Предсједник РС Милорад Додик рекао је да Српска жели да направи повољно окружење за инвеститоре и да ће ове године бити понуђена нова законска рјешења с циљем развоја привреде.

- Овај концерн ће побољшати услове живљења у Лакташима, али и у РС. Законским рјешењима и одлукама желимо да креирамо стимулативно пословно окружење за инвеститоре - истакао је Додик.

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић казао је да Влада подржава "Колектор" који је у протеклом периоду остварио импресивне резултате.

- Циљ Владе је развој и запошљавање. И даље ћемо снажно подржавати ово, али и друга предузећа - рекао је Ђокић и подсјетио да је Влада до сада "Колектору" у виду подстицаја за запошљавање и извоз одобрила више од 600.000 КМ.

Министар привредног развоја и технологије Словеније Здравко Почивалшек нагласио је да је отварање производног погона корак у развоју и интернационализацији "Колектора".

- У наредних пет година укупна инвестиција у РС требало би да буде већа од десет милиона евра и да буде запослено још 100 радника - рекао је Почивалшек и подсјетио да "Колектор" у Српској има 350 запослених. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана