Kad si siromah u Švajcarskoj

Tanjug
Kad si siromah u Švajcarskoj

Švajcarska nije nikada bila tako bogata kao danas a ipak, paradoksalno, veliki broj njenih građana suočava se s finansijskim poteškoćama na kraju mjeseca.

Prema istraživanju koje je sproveo švajcarski Federalni zavod za statistiku, devet odsto domaćinstava jedva sastavlja kraj s krajem, objavila je Unija švajcarskih sindikata (USS).

Posljednjih 20 godina od ekonomskog prosperiteta najviše su profitirali biznismeni, akcionari i poslodavci, dok je veliki broj zaposlenih ostao praznih ruku, štaviše osjećaju se nesigurno i pod velikim su pritiscima u svakodnevnom poslu, navode u USS, a prenosi švajcarski list 24 sata.

Za razilku od mnogih drugih zemalja, u Švajcarskoj ne postoji problem niskih plata, već problem poreskih nameta, prikrivene nezaposlenosti i velikog opterećenja na poslu, tako da je Švajcarska daleko od raja, ističe USS.

Isti izvor podsjeća da su zarade rukovodilaca od 80-tih godina do danas značajno porasle i da je u istom periodu broj milionera u Švajcarskoj povećan sa oko 200 na više od 2.500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana