Кад си сиромах у Швајцарској

Танјуг
Кад си сиромах у Швајцарској

Швајцарска није никада била тако богата као данас а ипак, парадоксално, велики број њених грађана суочава се с финансијским потешкоћама на крају мјесеца.

Према истраживању које је спровео швајцарски Федерални завод за статистику, девет одсто домаћинстава једва саставља крај с крајем, објавила је Унија швајцарских синдиката (USS).

Посљедњих 20 година од економског просперитета највише су профитирали бизнисмени, акционари и послодавци, док је велики број запослених остао празних руку, штавише осјећају се несигурно и под великим су притисцима у свакодневном послу, наводе у USS, а преноси швајцарски лист 24 сата.

За разилку од многих других земаља, у Швајцарској не постоји проблем ниских плата, већ проблем пореских намета, прикривене незапослености и великог оптерећења на послу, тако да је Швајцарска далеко од раја, истиче USS.

Исти извор подсjећа да су зараде руководилаца од 80-тих година до данас значајно порасле и да је у истом периоду број милионера у Швајцарској повећан са око 200 на више од 2.500.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана