Jahorina: Snijeg istopio 3,1 miliona KM

Marijana Miljić
Jahorina: Snijeg istopio 3,1 miliona KM

Banjaluka - Olimpijski centar (OC) Jahorina u prvom polugodištu ove godine poslovao je sa gubitkom od 3,1 milion maraka, što je za oko 2,1 milion više u odnosu na isti period lani.

U finansijskom izvještaju OC Jahorina za prvo polugodište ove godine, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, navedeno je da je su ukupni prihodi u obračunskom periodu iznosili 856.846 maraka, dok su rashodi premašili četiri miliona KM.

U istom periodu lani prihodi na Olimpijskom centru iznosili su 3,4 miliona KM, a rashodi 4,4 miliona KM.

Najviše novca na Johorini prošle godine "ubrano" je od prodaje učnika na domaćem tržištu i to 740.168 KM.

Olimpijski centar najviše novca u prvom polugodištu potrošio je na amortizaciju i rezervisanje i to oko milion maraka, dok je troškove zarada, naknada zarada i ostalih ličnih rashoda otišlo 971.940 KM.

Osim toga OC je imao velike rashode i po osnovu kamata na koje je u prvom polugodištu otišlo više od 1,1 milion KM.

Dugoročne obaveze OC na kraju šestog mjeseca bile su 12,8 miliona KM, dok su kratkoročne premašile 9,5 miliona. Ukupne obveze Jahorine iznose 22,4 miliona maraka, dok je akumulirani gubitak 10,8 miliona KM. U upravi Olimpijskog centra  Jahorina juče su samo kratko rekli da je razlog minusa u poslovanju loša zimska sezona.

- Snijega skoro pa da nije ni bilo, a isto tako i turista. Zbog toga smo imali ogromne rashode i gotovo neznatne prihode - kazali su u OC Jahorina.

Na planinama u Srpskoj i ranije su upozorili da će imati velike gubitke zbog loše zimske sezone, jer su turisti otkazivali aranžmane koje su nekoliko mjeseci ranije rezervisali zbog nedostatka snijega.

Zaposleni

U finansijskom izvještaju navedeno je da je na kraju prvog polugodišta u Olimpijskom centru Jahorina radilo 163 ljudi. U odnosu na isti period prošle godine broj radnika je smanjen za šest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana