Искористите прилику и узмите бесплатних 50€ за трговање цијеном акција Apple-а на свjетској берзи

Агенције
Искористите прилику и узмите бесплатних 50€ за трговање цијеном акција Apple-а на свjетској берзи

’Према прогмозама инвестиционе банке Goldman Sachs, цијена акција Apple-а би могла да порасте чак 43% у наредних годину дана, како се пажња инвеститора буде премјештала са броја продатих iPhone-а на број услуга који се нуди корисницима’, наводи Брет Генус, главни економиста у Fortrade-у.

Према његовим ријечима, Goldman Sachs  је ставио акције Apple-а на своју „листу за куповину" уз очекивање да цијена по акцији достигне $163. 

Искористите прилику и узмите 50€ за трговање цијеном акција Apple-а на свјетској берзи.

Узмите бесплатних 50€ за трговање овдје.

И поред тога што 500 милиона корисника iPhone-а већ представља импресиван успијех, ова компанија наставља да шири своје присуство на тржишту паметних телефона.

Једно од тржишта на коме Apple и те како може да заради од плаћених услуга је тржиште електронског плаћања.  У посљедњих неколико мјесеци конкуренција на тржишту електронског плаћања се интензивирала након што су се нови учесници на тржишту, као што су Samsung Pay и Google-ов Android Pay, придружили Apple Pay-у, PayPal-у и Амазон-у. За сада, компаније које су и даље доминантне на тржишту су Visa и MasterCard, а једину реалну претњу представља Apple - компанија која је до сада већ показала да може да утиче на промjену навика својих корисника као и на динамику тржишта. Крајњи циљ Apple-а у овом надметању је да креира систем којим ће се плаћање обављати директно између купаца и продаваца, наравно уколико су обоје корисници Apple Pay-а. На тај начин ће се заобићи посреднички трошкови  а тиме и повећати могућност зараде.

Раније ове године цијена акција Apple-а  је пала због забринутости да продаја iPhone не расте довољно брзо. Ипак, Apple ће и поред тога имати у 2017. години базу корисника од 700 милиона што је значајан раст у односу на данашњих 500 милиона. Треба нагласити наравно и да су корисници Apple-а изузетно лојални овом бренду за разлику од корисника Google-а и Андроид-а. Примера ради, Apple ће у току ове године по кориснику iPhone-а зарадити око 467 долара, док ће Google зарадити 44, а Facebook 11 долара. 

Узмите бесплатних 50€ за трговање овдjе.

’Постоји велика вjероватноћа да ће се перцепција инвеститора Apple-а као хардверске компаније промjенити већ у 2016. години када приход од услуга почне фреквентно да расте са лансирањем плана за електронско плаћање и ТВ услуга’ каже Брет Генус, главни економиста у Fortrade-у.

Цијена акција Apple тренутно се креће око 119 долара. 

+++++++++++

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti
Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана