Грандиозна зграда у Бањалуци изникла из крша

Маријана Миљић
Грандиозна зграда у Бањалуци изникла из крша

Бањалука - Концерн "Аграм" отворио је у петак пословну зграду у Бањалуци вриједну 55 милиона марака у којој су тренутно смјештена осигуравајућа друштва "Еурохерц" и "Босна-Сунце" која послују у његовом саставу.

Бањалука је добила једну од најмодернијих и највећих пословних зграда површине 20.000 метара квадратних, са 11 спратова и три подземне етаже, те 196 паркинг мјеста. Саграђена је на локацији на којој је до тада било оронуло сједиште бањалучког "Аутопревоза", па је тиме уз велику инвестицију тотално промијењен амбијент на том подручју.

Потпредсједник "Аграма" Давор Мартиновић рекао је да је нова зграда у Бањалуци резултат рада и труда који траје већ 25 година.

- Она ће клијентима омогућити брже и једноставније обављање низа услуга, које ће подићи квалитет живота грађана РС. Ово је пословни искорак концерна у РС и најава нових инвестиција и ширења отварањем пословница у Добоју, Приједору, Бијељини и Требињу. За вријеме инвестирања и градње имали смо подршку органа у Бањалуци, градили су је домаћи извођачи, док је објекат опремљен намјештајем Дрвне индустрије "Врбас" из Бањалуке - рекао је Мартиновић.

Представник "Аграма" Дамир Зорић рекао је да су у новој згради почела да раде осигуравајућа друштва "Еурохерц" и "Босна-Сунце" и станица за технички преглед возила.

- Поједине фирме изнајмиле су просторије у згради и очекујемо нове. У згради је посао добило око 100 радника, а очекујемо отварање нових радних мјеста - казао је Зорић.

Отварању зграде присуствовали су предсједник РС Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ Драган Човић, потпредсједник РС Јосип Јерковић, министри у Влади РС, градоначелник Бањалуке Игор Радојчић и друге званице.

- РС настоји да креира пословни амбијент и да буде привлачна за улагање. У томе ћемо и успјети. Надам се да ће и преко пута ове зграде ускоро бити изграђен важан објекат - казао је Додик алудирајући на тржни центар "Делта сити".

Човић је зграду оцијенио великим пословним подухватом концерна "Аграм" и доказом да се у Бањалуци може зарађивати и правити и велики пословни искораци.

Концерн "Аграм", чија је основна дјелатност осигурање, али се бави и банкарством, здравственим услугама, грађевинарством и хотелијерством, има око 4.000 радника.

Донација

Потпредсједница концерна "Аграм" Младенка Гргић уручила је градоначелнику Бањалуке донацију од 50.000 марака.

- Новац је намијењен за обнову и опремање вртића у Бањалуци. Желимо да малишани овог лијепог града имају што боље услове у вртићима - казала је Гргићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана